22 листопада у Бердянську Запорізької області, Дніпрі, Дрогобичі Львівської області, Львові, Миколаєві, Нікополі Дніпропетровської області, Полтаві, Рівному, Слов’янську Донецької області, Ужгороді та Черкасах відбувається повторне голосування. Спостерігачі ОПОРИ забезпечують оцінку якості виборчих процедур на повторному голосуванні, яка є репрезентативною для дільниць, утворених у відповідних містах. Аналіз ОПОРИ засвідчує початок роботи ДВК в день повторного голосування без суттєвих організаційних проблем, але з окремими процедурними порушеннями. Процес голосування забезпечується повноважними ДВК, незважаючи на подальше посилення пандемії і низьку фінансову мотивацію членів комісій виконувати свої повноваження. Майже 60% виборчих дільниць не були повною мірою облаштовані для безперешкодного голосування виборців з інвалідністю. Дана обставина засвідчує необхідність подальших кроків держави та органів місцевого самоврядування із посилення інклюзивності виборчого процесу. 

 За даними ОПОРИ, 19,67% ДВК порушили вимоги Виборчого кодексу, розпочавши підготовче засідання раніше встановленого часу. На засіданні ДВК, яке повинне розпочатися не раніш як за 45 хвилин до початку голосування (07:15), здійснюються важливі процедури підготовки процесу голосування. Зокрема, оглядаються і опломбовуються виборчі скриньки, до них вкидаються контрольні листи, виборчі бюлетені передаються членам ДВК тощо. Проведення підготовчого засідання раніше встановленого Кодексом часу унеможливлює повноцінне спостереження суб’єктів виборчого процесу за всіма передбаченими процедурами. Результати дослідження ОПОРИ показують, що на 1,26% дільниць підготовче засідання ДВК розпочалось раніше 07 год, натомість на 18,41% ДВК засідання почалось після 07 години, але раніше встановленого часу. При цьому 80,33% ДВК чітко дотримались часу початку своїх підготовчих засідань. 

Незважаючи на негативні очікування щодо дотримання ДВК вимог до кворуму в умовах пандемії і посилення державою карантину, лише 1,65% ДВК проводили свої підготовчі засідання у неповноважному складі. 98,35% ДВК почали роботу із дотриманням вимог до кворуму на їхніх засіданнях. Низький показник порушень кворуму на першому засіданні ДВК дозволяє комісіям усунути порушення і провести підрахунок голосів виборців у повноважному складі. 

ДВК допускали окремі процедурні порушення на етапі підготовки виборчих дільниць до відкриття. 13,81% ДВК не забезпечували ведення протоколу підготовчого засідання, хоча це і передбачено Виборчим кодексом. Значні ротації у складі ДВК і відсутність часових можливостей та достатніх ресурсів для навчання членів комісій формують передумови для порушення ними процедур. Як зазначала ОПОРА у своїх проміжних звітах на місцевих виборах-2020, досвід локальної виборчої кампанії засвідчує необхідність серйозної дискусії на рівні парламенту та експертних організацій про удосконалення системи адміністрування виборів в Україні. 

Виборчі дільниці на повторному голосуванні, як і в інші дні голосування, відкриваються для громадян о 08 годині. ОПОРА оцінила, наскільки ДВК дотримувались вимог до часу відкриття дільниць для голосування. До 08 години голосування розпочалось на 18,41% дільницях, після 08:30 відкрились 0,41% дільниць. На 81,17% дільниць виборцям вчасно надали можливість проголосувати. 

ОПОРА оцінила доступність виборчих дільниць для людей з інвалідністю. За їхніми оцінками, 59,83% виборчих дільниць повною мірою або частково не були доступними для виборців із інвалідністю. Доступ даної групи виборців на 40,17% дільниць забезпечується належним чином. 

Спостерігачі ОПОРИ мали проблеми зі спостереженням на 1,25% дільниць, натомість 98,75% ДВК забезпечували можливість спостерігати за усіма без виключення процедурами. 

Спостерігачі ОПОРИ постійно працюють на 300 виборчих дільницях, рівномірно розподілених по усій країні. Перед початком спостереження ОПОРА провела для них 2 раунди навчань та спеціальних симуляцій по роботі у день голосування з моделюванням можливих ситуацій та інцидентів. Розподіл спостерігачів відбувався за випадковою стратифікованою вибіркою. Максимальна похибка для цього звіту не перевищує 6,23%. Статистично базоване спостереження ОПОРИ – це незалежна діяльність, що проводиться тільки ОПОРОЮ з наміром надати незалежну інформацію щодо ходу виборів.