Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проведе обговорення на тему: «Правила політичного фінансування та відповідальність за їх порушення: продовження реформи для забезпечення прозорості та підзвітності». Обговорення відбудеться за сприяння Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа ОПОРА» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)

Предметом дискусії будуть питання порядку фінансування та звітування політичних партій і відповідальності за його порушення, надходження та використання коштів виборчих фондів, підзвітності фінансування виборчих кампаній, визначено зміст комплексних законодавчих пропозицій в частині регулювання політичних фінансів.

До участі в обговоренні запрошені народні депутати України, представники Центральної виборчої комісії, Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного банку України, вітчизняних та міжнародних організацій та інституцій, науковці та експерти.

Захід відбудеться 16 травня об 11:00 у змішаному форматі (м. Київ та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM) спільно з Центральною виборчою комісією, Проектом Ради Європи «Підтримка демократичних післявоєнних виборів в Україні» та Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) в Україні.

ОПОРА сформулювала низку питань, які варто буде обговорити з ключовими стейкхолдерами та спеціалістами у сфері політичного фінансування. Ознайомитись із пропозиціями можна за посиланням.