Ви не можете дізнатись, як на вашій дільниці проголосували за міського голову чи за депутатів. В цій країні немає жодної можливості дізнатись результати голосування на місцевих виборах по дільницях. Тобто, у вас є два способи: прийти в понеділок після дня виборів, сподіваючись, що члени ДВК повісили один з примірників протоколу про підрахунок голосів на двері дільниці; після виборів піти в архів і знайти у горі паперу, який здасть ТВК, "свій протокол". 
На виборах президента чи нардепів у вас є ще одна можливість - зайти на сайт ЦВК і знайти свою дільницю. Звісно, там дуже незручно шукати, але хоча б є дані і ви можете розібратись. З місцевими виборами це неможливо, ніяких даних, крім як на дверях ДВК і в архіві.
 
Ось чому це важливо, приведу на прикладі виборів 2015 року, бо 2020 ще треба добратись до даних (ага, це непросто).
У другий тур виборів міського голови Кривого Рогу (15 листопада) вийшли кандидати Мілобог та Вілкул (діючий тоді мер). Там різниця між двома кандидатами склала усього 752 голоси. Після голосування поширювалась інформація про фальсифікації, проте жодних доказів я не пам'ятаю. 
 
Тоді ж у грудні вже навіть не пам'ятаю хто, опублікував результати голосування по дільницях. Це явно були не ЦВК і не ТВК. Проаналізувавши їх, я виявив 2 дільниці де незвичайно висока явка і, до того ж, аномально високий результат за Юрія Вілкула. Пропоную глянути на карту, щоб побачити де вони знаходяться. Одразу хочу сказати, що пояснення такого високого результату в мене немає. Можливо, хтось із місцевих зможе додати більше контексту.
 

Аномальні дільниці 121502 та 121622

Перед тим як дивитись на цифри, хочу нагадати, що загальноміська явка склада 39%. Отже, на дільниці 121502 по вул. Шиферній 35 маємо такі цифри. Всього зареєстровано 940 виборців з яких прийшло проголосувати 625 або 66,5%. Юрій Вілкул тут здобув 515 голосів, а інший Юрій лише 103. Інша цікава точка з графіку знаходиться на вул Червонофлотській 1а, під номером 121622. Із 942 виборців прийшли проголосувати 47%, або 445 виборців. Тут Юрій Вілкул отримав 390 голосів, а опоненту залишилось лише 48.

Ліричний відступ автора. Мені ну дуже подобаються такі гарні і рівні цифри як на цих двох дільницях. Вони піднімають настрій. Отже, на вд121502 проголосували 625 і Вілкул здобув 515 голосів, а залишок Мілобога і недійсні дорівнюють 103+7=110 голосів. На іншій дільниці 121622 участь взяли 445 осіб, за Вілкула 390, Мілобог з недійсними знов гарна цифра 48+7=55 голосів ЗА. Магія круглих цифр, вона тут є.

Детально тут.

Цікаво, що всі бюлетені знищені, хоча мали б зберігатись 5 років у архіві. Проте, половину затопило поривом труб, а половину прибириальниця випадково здала в макулатуру. Тепер ми не маємо нічого.

Крім цього, важливо публікувати й інші дані з місцевих виборів. Ось тут можна почитати про те, як на виборах 2020 в багатьох місцевих радах невірно поділили мандати і деякі партї отримали менше. Історія не нова, в 2015 таке сталось в Київській обласній, Черкаській районній, Кам'янець-Подільській міській та ще багатьох радах.

Країна стрімким домкратом йде у діджиталізацію, результати місцевих виборів по дільницях треба публікувати.