Для порівняння голосувань ми використали дані локальних сайтів  kharkiv.rada4you.org, lviv.rada4you.org, vinnytsia.rada4you.org та співставили активність кожного міського голови за показниками відвідуваності і голосування з моменту початку роботи міських рад після місцевих виборів. Так, міські голови Вінниці, Сергій Моргунов, та Харкова, Геннадій Кернес, є відмінниками у показниках відвідуваності засідань. Як свідчить статистика, вони відвідали 100% засідань, які ж особисто і провели.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий був присутній далеко не на всіх засіданнях міської ради. Його показник відвідуваності складає 69%. Міський голова Львова, на відміну від колег з Вінниці та Харкова, входить до складу фракції. Але, перебуваючи у складі фракції “Самопоміч” Андрій Садовий у 74% голосувань голосує проти. А “друзями” по голосуванню міського голови є переважно депутати від “Свободи”.

Як підтримують міські голови питання, що виносяться на розгляд сесії?

 

Мер Вінниці, Сергій Моргунов, ніколи не дозволяє собі голосувати “проти”. Так, переважно на всіх голосуваннях міський голова натискає кнопку “за” або не голосує. 99% або 1456 голосувань він підтримав, а під час 5 голосувань не голосував.

Міський голова Харкова, Геннадій Кернес, у 80% голосувань також голосує “за”, 1321 питання він підтримав. У 18% (299 голосувань) мер не голосував. Були питання коли він утримувався або голосував проти - 11 та 7 голосувань відповідно.

Андрій Садовий, міський голова Львова, має найнижчі показники голосування на підтримку питань, що розглядаються під час сесій. “За” він проголосував під час 10% голосувань (647 голосувань). Здебільшого Андрій Садовий не голосує. У 59% питаннях (3654 голосувань) Андрій Садовий не голосував. Під час 30% (1857 голосувань) був відсутній. Поодиноко утримувався (5 голосувань) або голосував проти (1 голосування).


Таким чином, ви з легкістю можете порівняти активність різних міських голів або депутатів. Для того, щоб отримати перелік голосувань депутатів, скористайтеся нашою інструкцією.