Блок 1. Законотворча активність народних депутатів регіону

 
Депутат
Віктор Балога
Павло Балога
Іван Бушко
Василь Ковач
Михайло Ланьо
Василь Петьовка
Сфери регулювання
Економіка і гроші
5
 
3
1
 
1
Державна політика та управління
1
 
 
 
 
 
Правоохоронна система і правосуддя
1
 
 
 
 
 
Гуманітарна політика
4
1
 
1
 
 
Місцеве самоврядування
1
1
 
 
 
 
Екологія і довкілля
 
 
 
 
 
 
Медицина
 
 
 
 
 
 
Оборона і безпека
 
 
 
 
 
 
Зовнішня політика
2
1
 
 
 
1
Соціальна політика
 
 
 
1
 
 

Дані станом на 30 червня 2013 року

За півроку роботи у парламенті член фракції Партії регіонів Василь Ковач взяв участь у розробці 3 проектів нормативно-правових актів, з яких 2 законопроекти і 1 проект постанови. Із них два законопроекти не виносилися на голосування в Раді і, відповідно, не стали чинними.

1 проект постанови – «Про відзначення 1120-річчя заснування міста Ужгород» – було винесено на голосування, він набрав 231 голос «за» і набув чинності.

Лише одна із законотворчих ініціатив нардепа стосується його діяльності як голови підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, а саме проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення реалізації права енергетичних підприємств та організацій на укладання договорів сервітуту. Прийнята постанова щодо відзначення 1120-річчя заснування міста Ужгород стосується безпосередньо виборчого округу, який Василь Ковач представляє у ВРУ, відтак її можна вважати реалізацією конкретних зобов’язань депутата перед виборцями округу.

Самостійною ініціативою депутата стала лише постанова про відзначення 1120-річчя від заснування м. Ужгород. Інші 2 законопроекти стосуються сфер паливно-енергетичного комплексу та питань зайнятості населення, вони розроблені у співавторстві.

Віктор Балога, позафракційний, став найактивнішим із закарпатських мажоритарників в плані законодавчої ініціативи. З початку каденції став автором 15 законодавчих ініціатив, з яких 3 законопроекти, та 12 змін до законів. Чинним актом став лише законопроект «Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», який написаний у співавторстві з депутатами з усіх фракцій. Також депутат переймався питаннями освіти (4 законопроекти). Віктор Балога є подав один з законопроектів «Про вищу освіту», а також ряду ініціатив, щодо пільг вищим навчальним закладам, захисту прав абітурієнтів та випускників ВНЗ. Темі економіки нардепом присвячено 5 законопроектів. Законопроекти стосувалися перш за все лібералізації фінансової політики щодо органів місцевого самоврядування. Особисто депутатом подані 9 законопроектів, решта – в співавторстві.

Член фракції Партії регіонів Михайло Ланьо за півроку своєї роботи у парламенті не став автором або співавтором жодного нормативно-правового документу.

Позафракційний депутат Павло Балога, якому 3 липня 2013 року анулювали депутатську картку та позбавили депутатського мандату згідно Постанови Вищого адмінсуду України від 08.02.2013, у період із 12 грудня 2012-го року по 2 липня 2013 року член фракції Партії регіонів, а згодом – позафракційний долучився до розробки 3 законодавчих ініціатив, з яких усі є законопроектами. Усі написані у співавторстві, вони прямо чи опосередковано мають відношення до профілю роботи депутата у Комітеті з питань правової політики. Стосувалися законопроекти сфери державної мовної політики, зовнішньої та внутрішньої політики, змін до Бюджетного кодексу України.  Жоден з них не ставився на голосування, відтак не набув чинності. За час своєї роботи у ВРУ Павло Балога не ініціював законопроектів, які б безпосередньо були спрямовані на реалізацію його конкретних зобов’язань перед виборцями округу. 

Позафракційний депутат Василь Петьовка взяв участь у розробці двох проектів нормативно-правових актів, з яких усі 2 є законопроектами. Усі написані у співавторстві, один стосується сфери зовнішньої та внутрішньої політики, інший – сфери державної політики. Обидва законопроекти не виносилися на голосування в Раді і, відповідно, не стали чинними.  Поки що Василь Петьовка не ініціював законопроектів, які б безпосередньо були спрямовані на реалізацію його конкретних зобов’язань перед виборцями округу. 

Член фракції Партії регіонів Іван Бушко взяв участь у розробці 3 проектів нормативно-правових актів, з яких усі є законопроектами. Усі три написані у співавторстві і стосуються профілю роботи депутата у комітеті, а саме сфери оподаткування у сільському туризмі.

Блок 2. Депутатські запити

Депутат
Захист інтересів окремих громадян та колективів
Розслідування зловживань та порушень
Інфраструктура в округах
Політика та законодавство
Всього
Віктор Балога
3
1
 
 
4
Іван Бушко
 
 
 
 
0
Василь Ковач
 
 
 
 
0
Михайло Ланьо
 
 
 
 
0
Василь Петьовка
 
4
1
1
6
Павло Балога
 
 
 
 
0

 

Сфери
Віктор Балога
Іван Бушко
Василь Ковач
Михайло Ланьо
Василь Петьовка
Павло Балога
Кабінет міністрів
1
 
 
 
2
 
Міністерство соціальної політики
1
 
 
 
 
 
Рада суддів України
1
 
 
 
 
 
Місцеві органи влади і управління
1
 
 
 
 
 
Голова Верховної Ради України, керівники комітетів Верховної Ради України
 
 
 
 
1
 
Вища рада юстиції
 
 
 
 
1
 
Генеральна прокуратура
 
 
 
 
2
 

Дані станом на 5 липня 2013 року

Член фракції Партії регіонів Василь Ковач за перше півріччя роботи у ВРУ не подав жодного депутатського запиту.

Позафракційний депутат Віктор Балога за перше півріччя роботи у ВРУ подав 4 депутатські запити. Перший – на адресу керівника Кабміну Миколи Азарова щодо державної реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна, що були побудовані до 5 серпня 1992 року. Другий – до Міністерства соціальної політики щодо неналежного розгляду у Міністерстві соціальної політики України депутатського звернення з питань права на соціальну допомогу для малозабезпечених родин. Третій запит депутата направлений на адресу Ради суддів України – у ньому йдеться про зловживання правосуддям суддями Вищого адміністративного суду України. Четвертий запит адресований Київській МДА щодо неналежного розгляду Київською міською державною адміністрацією депутатського звернення з питань забезпечення киян місцями в дошкільних навчальних закладах.

Член фракції Партії регіонів Михайло Ланьо за перше півріччя роботи у ВРУ не подав жодного депутатського запиту.

Позафракційний депутат Павло Балога, котрому 2 липня 2013 року анулювали картку для голосування, за перше півріччя роботи у ВРУ не подав жодного депутатського запиту.

Позафракційний депутат Василь Петьовка за перше півріччя роботи у ВРУ подав 6 депутатських запитів. Перший – на адресу Комітету ВРУ з питань регламенту депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України щодо порушення недоторканності депутатського статусу та повноважень народного депутата України. До Кабінету міністрів України направлено два запити – стосовно виділення бюджетних коштів Закарпатській області для будівництва захисних гідротехнічних споруд на річці Красношурка в селі Красна Тячівського району та щодо змінності навчання в загальноосвітніх навчальних закладах. Запит направлено до Вищої ради юстиції щодо зловживання правосуддям суддями Вищого адміністративного суду України. Два запити направлено на адресу Генеральної прокуратури України – стосовно порушення закону суддями Окружного адміністративного суду міста Київ та Київського апеляційного адміністративного суду та щодо правомірності виконання Товариством з обмеженою відповідальністю «Мармарош» геологорозвідувальних робіт на ділянці «Гаврищук» у селі Косівська Поляна Рахівського району Закарпатської області.

Член фракції Партії регіонів Іван Бушко за перше півріччя роботи у ВРУ не подав жодного депутатського запиту.

Блок 3. Обіцянки народних депутатів України, обраних у одномандатних округах Закарпатської області

Проблема
%
Локальні обіцянки (вирішення специфічних проблем округу)
17
Інші
0

У шести одномандатних виборчих округах Закарпатської області на виборах перемогли 3 депутати від Партії регіонів та 3 депутати від «Єдиного центру». Всього народні депутати у програмах задекларували 17 обіцянок, які стосувались локальних проблем своїх виборчих округів. Обіцянок у загальнодержавних сферах депутати не зазначали.

Василь Ковач (68 округ, Партія регіонів) у своїй програмі не зазначив жодної конкретної обіцянки.

Віктор Балога (69 округ, «Єдиний центр») у своїй програмі не зазначив жодної конкретної обіцянки.

Михайло Ланьо (70 округ, Партія регіонів) у своїй програмі не зазначив жодної конкретної обіцянки.

Павло Балога (71 округ, «Єдиний центр») пообіцяв, що жителі Хуста отримають якісно нове місце для відпочинку. До травня 2013 року обіцяв завершити повну реконструкцію центральної площі Хуста (покриття тротуарною плиткою та облаштування території). Депутат вважає, що Хустський замок повинен стати привабливим для туристів, тож зобов’язався вирішити питання державного фінансування, упорядкування території замку, освітлення, ремонту під’їзних шляхів. Впродовж 2012-2013 рр. Павло Балога дав обіцянку вирішити проблему збирання та утилізації побутового сміття. Обранець зобов’язався вирішити питання забезпечення жителів сіл Вишково, Стеблівка, Велятино, Крива якісною питною водою. Обіцяв добитися державного фінансування робіт по заміні мереж водопостачання та забезпечення цілодобової подачі води у Хусті. Обранець дав обіцянку, що у кожному ФАПі буде гарантований набір необхідних ліків та медичного обладнання. На законодавчому рівні депутат обіцяв заборонити закриття об’єктів сільської соціальної інфраструктури: ФАПів, шкіл, дитячих садків. Окрім того, дав обіцянку добиватися повного державного фінансування протипаводкових заходів, зокрема будівництва дамб на р. Тиса та Ріка. Також зобов’язався завершити роботи по впорядкуванню території та реконструкції міського парку відпочинку у Хусті.

Василь Петьовка (72 округ, «Єдиний центр») обіцяв добиватися державного фінансування програми «Дороги Закарпаття», а саме – за 5 років спільними зусиллями місцевої і центральної влади капітально відремонтувати дороги Рахівщини і Тячівщини. Петьовка дав обіцянку добиватися у Рахівському та Тячівського районах курортних територій державного значення (в межах територій, де сконцентровані родовища мінеральних та геотермальних вод, смт Солотвино). Також обранець зобов’язався вирішити проблему будівництва і реконструкції електромереж Рахова.

Іван Бушко (73 округ, Партія регіонів) одним зі стратегічних напрямків своєї діяльності вбачає збільшення фінансування робіт по будівництву та ремонту доріг, а саме: будівництво об’їзних доріг в містах Берегово та Виноградів. Бушко планує відремонтувати автодорогу Кам’янське-Берегове. Депутат обіцяв приділяти особливу увагу питанням реконструкції очисних споруд в м. Берегове, будівництву очисних споруд в м. Виноградів та будівництву полігону по утилізації твердих побутових відходів у Виноградівському районі. Обранець зобов’язався вирішити питання розбудови промислово-індустріального парку на кордоні з Євросоюзом в районі села Неветленфолу.

Блок 4. Відвідуваність пленарних засідань та засідань комітетів

Депутат
Письмова реєстрація
Електрона реєстрація
Кількість пропусків
% пропусків
Кількість пропусків
% пропусків
Віктор Балога
6
12
18
35
Павло Балога
32
67
24
51
Іван Бушко
3
6
2
4
Василь Ковач
1
2
1
2
Михайло Ланьо
11
21
9
18
Василь Петьовка
4
8
16
31

Дані станом на 12 липня 2013 року