Наскільки держслужбовці та представники місцевого самоврядування дотримуються принципів політичної неупередженості на етапі, коли виборчий процес офіційно ще не розпочався, але потенційні кандидати вже проявляють свою активність у регіонах? До яких партій вони належать? Про це розкажуть представники Громадянської мережі ОПОРА під час прес-конференції 16 листопада.

Під час заходу ОПОРА презентує аналіз потенційних ризиків порушення державними службовцями та службовцями місцевого самоврядування принципів політичної неупередженості та невтручання до виборчого процесу. Експерти розкажуть про оцінку ефективності законодавчих гарантій та практичного стану залучення посадовців до політичного та виборчого процесу. Крім того, презентують статистику щодо членства чиновників у діяльності та керівних органах політичних партій, їх місцевих організацій, а також узагальнять інформацію про вже наявні приклади порушення стандартів діяльності.

У заході візьмуть участь:

  • Ольга Айвазовська, голова правління Громадянської мережі ОПОРА;
  • Олександр Клюжев, аналітик Громадянської мережі ОПОРА.

Крім того, експерти ОПОРИ підготували рекомендації щодо попередження зловживань адміністративними ресурсами на чергових виборах Президента України.

Прес-конференція відбудеться 16 листопада (п'ятниця) о 12:30, УНІАН (вул. Хрещатик, 4). Вхід за редакційними посвідченнями.