21 грудня у соціальній мережі Facebook опубліковане звернення «щодо незаконних дій окремих членів президентської команди» на фейкових сторінках Рівненської та Рокитнівської районних організацій партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». 

У текстах повідомлення йдеться про незаконні дії кандидатів на посаду голови Корнинської та Старосільської ОТГ Романа Горбатюк-Василейко та Михайла Кузьмича, висунутих політичною партією «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

news 22.12.2018 Rivnenshchyna feik 1news 22.12.2018 Rivnenshchyna feik 2

Зазначимо, що сторінки Рівненської районної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та Рокитнівської районної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» створені 18 грудня 2018 року.   

Прес-секретар Рівненської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Андрій Андрощук прокоментував ситуацію для Громадянської мережі ОПОРА: «Це однозначно цілеспрямована інформаційна атака наших конкурентів на виборах. Тому що це носить ознаки системності. Окрім Рівненщини Волинь, Хмельницький, усі райони, де проводяться вибори ця технологія відпрацьовується», - розповів Андрій Андрощук та додав, що політична сила звертатиметься до правоохоронних органів.

Крім цього у місцевій газеті «Рівне Вечірнє» №51 від 20 грудня 2018 року розміщений матеріал ««Справами» корнинського голови займеться прокуратура?». У публікації мова йде про кандидата на посаду голови Корнинської ОТГ Рівненського району Романа Горбатюк-Василейко та прийняте ним «незаконне рішення про виділення землі».

news 22.12.2018 Rivnenshchyna feik 3

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що відповідно частини 5 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію - суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями.