У соціальній мережі Facebook з’явилися сторінки фейкових «районних осередків» партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» на Волині. Про це стало відомо представникам Громадянської мережі ОПОРА у п’ятницю, 21 грудня.

Керівництво обласного осередку партії заявляє, що сторінки – несправжні, а невідомі особи створили їх з метою дискредитації партійців напередодні виборів в ОТГ. Зокрема, як повідомив ОПОРІ керівник Волинської територіальної організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» Іван Мирка, у Facebook зареєстровані сторінки «Луцька районна організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Старовижівська районна організація партії «БПП «Солідарність» та «Ківерцівська районна організація партії «БПП-Солідарність».

21.12.2018 news Volyn Feik 121.12.2018 news Volyn Feik 221.12.2018 news Volyn Feik 3

Сторінки створені 12 грудня 2018 року, мають менше двох десятків підписників кожна,  а розміщені раніше дописи – перепости зі сторінок Волинської ОДА, Петра Порошенка тощо. Однак 21 грудня на кожній із них з’явилися унікальні дописи, у яких йдеться про «корумпованих чиновників», які «паплюжать репутацію БПП», та осіб, які «дискредитують політичну силу» тощо.

У партії заявляють, що сторінки – фейкові, адже у Facebook волинська обласна організація має лише одну справжню сторінку «Волинь. Солідарність». У коментарі ОПОРІ Іван Мирка розповів, що на фейкові сторінки  натрапили випадково.

«Почали їх переглядати. На них було по 5-6 новинок-репостів, а почалися вони чи то 12 грудня, тобто одразу видно, що створили їх недавно. Напевно, вони були приховані від огляду, а сьогодні, коли наповнилися контентом, перед «днем тиші» їх запустили. Це для того, щоб закинути в останній день негативну інформацію про «Солідарність» та її членів і спробувати вплинути на думку тих,  хто, можливо, не визначився», - вважає Мирка.

Також Мирка повідомив, що на неправдиві сторінки вже активно скаржаться члени партії, аби Facebookзаблокував їх.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)