На фейковій сторінці Хотинського осередку «БПП «Солідарність» з’явилась інформація про нібито незаконні дії керівництва району напередодні виборів в Хотинську об’єднану територіальну громаду.

21 грудня в соціальній мережі Facebook на сторінці під назвою «Хотинська районна організація партії «Блок Петра Порошенка "Солідарність"» з’явилася інформація про нібито організацію підкупу виборців на виборах в Хотинську ОТГ з боку представників районної влади.

21.12.2018 chotun 1

21.12.2018 chotun

Заступниця голови Хотинської райдержадміністрації Тетяна Кравецька, яка згадується у відповідному дописі в коментарі ОПОРІ вказала, що поширена інформація не відповідає дійсності, а сама вона не бере жодної участі у виборчому процесі. За її словами, відповідний допис був поширений з метою провокації.

Також, член обласної ради партії «Солідарність» Сергій Добржанський зазначив:

«Ця сторінка не є офіційною сторінкою  осередку, і представники БПП «Солідарність» не мають жодного відношення до поширення цієї інформації. Сама ж сторінка була створена 19-го грудня з метою поширення цієї дезінформації».

На офіційній сторінці Чернівецької територіальної організації БПП «Солідарність» спростували також інформацію, поширену від  Хотинського осередку «БПП «Солідарність» :

«Ми уповноважені заявити, що допис під заголовком «За чесні вибори – проти підкупу і фальсифікації», у якому намагаються дискредитувати керівника Хотинської райдержадміністрації та його заступників, є фейком і жодного стосунку до нашої політичної сили не має.  Як й інші подібні дописи такого штабу. Просимо правоохоронні органи допомогти нам з’ясувати, хто стоїть за такими провокаціями, щоби відповідальність була незворотньою».

21.12.2018 chotun2

Схожий випадок відбувся і у Тернопільській області. Народний депутат України Тарас Юрик на своїй сторінці у Facebook написав:

«13 грудня 2018 р. в мережі Facebook було створено фейкові сторінки Гусятинської та Тернопільської районних організацій БПП. Сторінки створені з однією метою - дискредитувати кандидатів на виборах в Копичинецьку та Білецьку ОТГ».

21.12.2018.chotun321.12.2018.chotun4

Нагадуємо, що вже цієї неділі 23 грудня відбудуться вибори депутатів та голів Чагорської, Неполоковецької, Ставчанської та Хотинської ОТГ.

Також нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА не проводить класичне довготермінове та короткотермінове спостереження за призначеними на 23 грудня першими місцевими та додатковими виборами в об’єднаних територіальних громадах на місцях. Втім місцеві вибори є важливими та оціночними в частині належної діяльності вищого органу адміністрування виборчого процесу.

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)