На Волині Луцька районна виборча комісія сформувала склад Гіркополонківської, Підгайцівської та Липинської ТВК, які будуть забезпечувати організацію виборчого процесу з перших виборів в ОТГ 23 грудня, без проведення жеребкування. Про це повідомляють представники Громадянської мережі ОПОРА, які побували на засіданні Луцької ТВК 8 листопада 2018 року.

Згідно з постановами  №3 «Про формування нового складу Гіркополонківської сільської виборчої комісії Луцького району Волинської області», №4 «Про формування нового складу Підгайцівської сільської виборчої комісії Луцького району Волинської області» та №5 «Про формування нового складу Липинської сільської виборчої комісії Луцького району Волинської області» Луцької ТВК сформовано склад відповідних сільських виборчих комісій.

До складу Гіркополонківської ТВК увійшли 17 осіб. Так, у комісії – по три представники за поданням політичних партій ВО «Батьківщина», «Народний фронт», Радикальної партії Олега Ляшка, «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», два – від «Об’єднання «Самопоміч» та по одному від ВО «Свобода», «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» і Аграрної партії України. Очолила комісію Жанна Зінченко (Радикальна партія),  її заступницею стала Алла Никитюк (Аграрна партія), а секретарем комісії – Олена Новосад («БПП «Солідарність»).

9 11 2018 Luck postanova 3 min

Згідно із постановою №4 Луцької районної виборчої комісії, Підгайцівську ТВК сформували з 16 осіб. До складу комісії включили по три особи за поданням ВО «Батьківщина», «Народного фронту», «Радикальної партії» та «БПП «Солідарність». Окрім того, до комісії включили по одному представнику, делегованому від «Об’єднання «Самопоміч», «Аграрної партії», «УКРОПу» та ВО «Свобода». Очолив Підгайцівську ТВК Василь Марков («Народний фронт»), його заступником став Олександр Герлінський (ВО «Свобода»), а секретарем – Олександр Копюк (ВО «Батьківщина»).

9 11 2018 Luck postanova 4 min

Відповідно до постанови №5 Луцької ТВК, до складу Липинської сільської виборчої комісії включено 14 осіб. Серед них – по три людини від ВО «Батьківщина», «Народного фронту» та «БПП «Солідарність», два представники за поданням «Радикальної партії» та по одному за поданнями «УКРОП», «Об’єднання «Самопоміч» та Аграрної партії. Головою ТВК стала Ірина Чемерис («УКРОП»), її заступницею – Оксана Салецька (ВО «Батьківщина»), а секретарем – Наталія Черняк («БПП «Солідарність»).

9 11 2018 Luck postanova 5 min

Відповідно до частини 1 статті 22 Закону України «Про місцеві вибори» склад територіальних виборчих комісій формується за поданнями зареєстрованих у встановленому законом порядку місцевих організацій партій з урахуванням обмежень, встановлених частиною другою статті 12 цього Закону, у кількості не менше 9 і не більше 18 осіб. Нагадаємо, що політичні партії мали змогу здійснювати подання кандидатур для включення до складу виборчих комісій до 7 листопада включно.

У частині 3 статті 22 закону також ідеться про те, що до складу територіальної виборчої комісії обов’язково включаються кандидатури, запропоновані суб’єктами подання, зазначеними у пункті 1 частини другої цієї статті, а саме місцевою організацією політичної партії, про утворення депутатської фракції якої оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання.