Сьогодні мешканці міста Сарни Рівненської області, крім народних депутатів України, обиратимуть і міського голову. Проте, через помилку міської ТВК, результати виборів можуть скасувати.

Сарненська міська територіальна виборча комісія при друці бюлетенів помилково включила в них графу «Не підтримую жодного кандидата» (відповідно до старого законодавства). У зв’язку з цим вчора ТВК обдзвонювали голів дільничних виборчих комісій, аби ті в терміновому порядку вносили зміни до бюлетенів. А саме, на одній з дільниць виявлено, що в бюлетені напроти цієї графи ручкою написано слово «Виключити».

Враховуючи такі обставини, може трапитися так, що результати позачергових виборів міського голови Сарн взагалі можуть визнати недійсними. Адже відповідно до чинного законодавства є підстави вважати, що бюлетені з графою «Не підтримую жодного кандидата» не відповідають встановленій формі.

За детальнішою інформацією звертайтесь до
Координатора спостереження за Позачерговими виборами народних депутатів України у Рівненській області
Анатолія Бондарчука
т. (096) 918-74-08

Довідково:

Позачергові вибори народних депутатів України проводяться у загальнодержавному багатомандатному окрузі та 213-ти одномандатних виборчих округах на всій території України. Разом з тим, відповідно до ст.8 Закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», вибори не організовуються і не проводяться на тимчасово окупованій території АР Крим (округи №1-10) і м. Севастополь (округи №224-225).

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Організація співпрацює з понад 200 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться ще більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.