Для голосування на дому дев’ятнадцяти  виборців члени однієї з ДВК Кривого Рогу взяли з собою аж 66 бюлетенів. До моменту виїзду з дільниці бюлетені зберігалися в сейфі разом зі списком виборців.

Як повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА, на ДВК №121546 (Довгинцівський р-н) зареєстровано 19 виборців, які голосують за місцем перебування. Проте для їх голосування комісія видала членам ДВК 66 бюлетенів.

Спостерігачі зафіксували, що до виїзду з дільниці бюлетені зберігалися в сейфі разом із списком виборців.

Голова комісії не пояснила чому бере таку велику кількість бюлетенів, проте запевнила спостерігача ОПОРИ, що вона зможе перевірити, що проголосували саме дев’ятнадцять, коли члени комісії повернуться на ДВК.

Крім того, на цю ж дільницю прийшла одна жінка, яка була у переліку тих, хто мав голосувати за місцем перебування . Комісія їй проголосувати не дозволила поки не повернуться члени комісії зі списком виборців, що голосують вдома.

Спостерігач ОПОРИ проконтролювала ситуацію. Члени виборчої комісії повернулися з 11 виборчими бюлетенями у скриньках для голосування за місцем перебування, і принесли з собою 55 незаповнених бюлетенів.  А жінка, про яку задувалося вище, змогла проголосувати.

фот1

На фото: перерахунок бюлетенів, з якими повернулися члени ДВК після голосування за місцем перебування.

фот2

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.