Спостерігачі ОПОРИ зафіксували підвищення активності з боку представників політичних сил у Донецькій області напередодні новорічних свят. Вони відвідують школи, дитячі садочки, лікарні, запрошують дітей до себе у приймальні партій, вітають військових, організовують святкові заходи та дарують солодощі з символікою політичних сил, до яких  належать.

Так, представники партії «Опозиційний блок» у Великій Новосілці взяли участь у відкритті центральної новорічної ялинки та роздали дарунки малечі. У Краматорську – відвідали Центр соціально-психологічної реабілітації, у селі Іллінівка Костянтинівського району – привітали вихованців дитячого садочка. У Покровському районі дітям з малозабезпечених родин, переселенцям, багатодітним сім'ям також дарували солодощі.

31 12 2018 Opblock 4 Novosilka

31 12 2018 Opblock 2

31 12 2018 Opblock 3

Окрім того роздача подарунків від «Опозиційного блоку» відбувалась у Маріуполі та Добропіллі, а також у Нікольському, Мангушському,  Костянтинівському, Мар’їнському районах.

31 12 2018 Opblock vylkyl

Водночас, представники цієї політичної партії також відвідали відкритий обласний турнір з футзалу в рамках відкритої першості Костянтинівського району, який відбувся 29 грудня у Дружківці. У змаганнях брали участь команди з Костянтинівського району та міст Костянтинівка, Дружківка, Слов’янськ, Краматорськ, Сєвєродонецьк, Авдіївка, Мирноград, Бахмут. Учасників турніру привітала голова територіальної організації партії «Опозиційний блок» у Костянтинівському районі Донецької області Лариса Степаненко та вручила всім командам від імені народного депутата України Олексія Білого футбольні м’ячі.

31 12 2018 Opblock 5 myachi

Представники «Нашого краю» відзначили переможців конкурсу ялинкових прикрас в Олександрівській та Черкаській ОТГ. Відвідали дитяче відділення обласної психіатричної лікарні міста Слов'янська, де зараз проходять стаціонарне лікування 34 дитини, та завітали до Слов'янського районного Центру дитячої та юнацької творчості. Приводом для візиту центру послугував день народження викладача живопису та малюнку. Під час цих візитів представники партії роздавали солодощі.

22 грудня в Святогірську відбулося урочисте відкриття головної ялинки міста. Захід, за інформацією представників партії «Наш край», проходив за підтримки народного депутата України, голови Донецької обласної організації партії «Наш край» Олега Недави.

31 12 2018 Nash kray svyatogirsk

Водночас, напередодні Нового року Недава передав подарунки армійцям військової частини, що розташована на лінії розмежування.

31 12 2018 Nash kray voennye

25 грудня в приймальні Маріупольської організації партії «За Життя» пройшло новорічне свято для дітей-сиріт з інтернату №2. Дітей розважали Дід Мороз та Снігуронька, після чого кожній дитині вони вручили подарунки. Ще двічі подібні заходи проходили у приймальні вже для дітей з інвалідністю.

31 12 2018 Zazytya 1

Помічник народного депутата Артура Герасимова, голови Донецької територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Євген Татарчук відвідав вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей у Торецьку.

31 12 2018 Solidarnyst tor

Також представники партії «БПП «Солідрність» влаштували новорічну виставу у Краматорську разом із Центром допомоги учасникам АТО в Донецькій області. Від партійців кожна дитина отримала солодкі подарунки та повітряні кульки. За інформацією представників партії захід відвідало близько 350 дітей та дорослих.

31 12 2018 Solidarnyst kram

«Усі ці заходи, що можуть мати ознаки дочасної агітації, відбулись ще до офіційного старту виборчої кампанії, тому не підпадають під виборче законодавство. Закликаємо всіх потенційних кандидатів та представників політичних сил утриматись від подібної форми діяльності», – акцентувала координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборам в Донецькій області.

Громадське спостереження за виборами Президента України на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.