Під час зустрічі з одеситами, яка мала відбутися у Приморському районі міста, зловмисники закидали яйцями лідера політичної партії «Громадянська позиція» та потенційного кандидата в президенти Анатолія Гриценка. Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Як поінформували в прес-службі Головного управління Національної поліції України в Одеській області, під час конфлікту між нападниками та прибічниками політика його учасники використали газові балончики.

Поліцейські розборонили учасників конфлікту та не допустили його ескалації.

Наразі за фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. За словами радника начальника ГУ НП України в Одеській області Руслана Форостяка, встановити особу одного із ймовірних учасників сутички вдалося завдяки записам з камер спостереження та показів свідків. При цьому в коментарі ЗМІ він припустив, що ймовірний нападник належить до противників політика.

Крім того, поліція роз’яснила, що у ході слідства перевірить законність дій як противників, так і прихильників Анатолія Гриценка.

Сам політик повідомив, що під час нападу найбільше постраждали троє партійців, які мають струс мозку і травми обличчя: це Анатолій Завада, Тимур Іванович і Тимур Тимурович Полякови.

Крім того, політик впевнений, що напад пов’язаний з його намірами взяти участь у президентських виборах.

Натомість у партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» вже відреагували на цю заяву та на своїй сторінці у Facebook вимагають від правоохоронних органів швидкого розслідування хуліганських дій. У партії також обурилися через звинувачення політика, заявивши, що він не гребує прийомами чорного піару.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)