Чесні та вільні вибори – ознака цивілізованості суспільства та спроможності держави якісно захищати права власних громадян. Також вона є передумовою для стабільного розвитку суспільства, яке мирно вирішує проблеми та протиріччя.

Вибори – це завжди змагання, метою яких є пошук дієвих рішень щодо необхідних змін. Але, щоб перемагали чесно найбільш якісні претенденти на представницький мандат та програми дій, потрібно захищати право на свободу волевиявлення без тиску, погроз, залякування, підкупу і обману, а також підрахунок голосів без фальшувань та маніпуляцій. 

Роль кожного учасника виборчого процесу: від громадянина, до органу влади та медіа, - суттєва. Відповідальність множиться на повноваження, а спроможність на громадянський обов’язок. Тож, той, хто володіє знаннями, каналами комунікації та незалежною експертизою, саме зараз зобов’язаний інвестувати свої зусилля та час в чесні і вільні вибори.

Окрім дотримання законних процедур та прозорості кампанії, не менш важливою є доступ до інформації про виборчі права, форми їх реалізації та захисту. Незалежно від того, чи громадянин голосуватиме за кордоном, чи проживає не за місцем реєстрації, ми повинні надати повний спектр інформації, як скористатись власним конституційним правом обирати, адже, виборчі права належать до загального переліку прав людини.

Саме тому група Старлайтмедія і Громадянська мережа  ОПОРА розпочинають велику інформаційну кампанію - за чесні та вільні вибори 

Нашими завданнями сьогодні є:

  • об’єктивна та чесна оцінка і висвітлення виборчого процесу в інтересах суспільства;
  • попередження порушень активного та пасивного виборчого права через активну інформаційну діяльність;
  • просвіта громадян.

Якщо Ви стали свідками порушень законодавства під час виборів, закликаємо звертатися до Національної поліції та незалежної спостережної організації ОПОРА.

Ми добре знаємо, що байдужість вбиває. Під час виборів байдужість вбиває перспективу цілої країни.

Сьогодні все залежить саме від нас.