Як повідомили Громадянській Мережі ОПОРА представники штабу кандидата у народні депутати по 154-ому виборчому округу Олександра Дехтярчука, сьогодні ними виявлені факти поширення листівок з ознаками використання «чорного» PR проти кандидата. Група осіб на автомобілях вночі з 20 на 21 вересня розкладали біля парканів осель жителів села Глинські, Здолбунівського району, та села Озоряни, Дубенського району листівку без вихідних даних. Нагадуємо, Олександр Дехтярчук йде до Верховної Ради України за підтримки Політичної партії «Блок Петра Порошенка» по 154-ому округу з центром в м. Дубно.

У друкованій антиагітції міститься неправдива інформація про Олександра Дихтярчука, яка на думку представників штабу, спрямована на підрив репутації кандидата та вплив на волевиявлення місцевої громади.

Зокрема у листівці мова йде про те, що від президентського Блоку Петра Порошенка несподівано з’явився кандидат Олександр Дехтярчук, який ще зовсім недавно не соромився співпрацювати з режимом Януковича. Тепер же, завдяки своєму близькому знайомству та кумівським зв’язкам із співачкою Оксаною Білозір, на всіх агітаційних матеріалах та у передвиборчих виступах позиціонує себе як демократичний кандидат. Дехтярчук після співпраці з колишніми «регіоналами» тепер іде на вибори за підтримки тих, хто разом з іншими демократичними політичними силами боровся проти режиму Януковича.

Dubno1 Dubno2

А декілька днів тому на одному з інтернет-сайті Рівного вийшла ідентична стаття, за підписом автора Сергія Поліщука. Стаття має назву «Як на Рівненщині за допомогою куми Президента хочуть стати нардепом?»

Очевидці, які зафіксували факт поширення листівок з ознаками антиреклами, надали у правоохоронні органи фото осіб, задіяних у порушенні, та фото автомобілю, на якому перевозили листівки.

Кандидат в народні депутати Олександр Дехтярчук по факту зафіксованого правопорушення написав відповідну заяву в обласне управління СБУ в Рівненській області на ім’я керівника Валерія Мочкала з вимогою провести відповідну роботу по встановленню осіб, винних у вчиненні неправомірних дій та покарати їх відповідно до чинного законодавства. Така ж заява подана і до Дубенського міськрайонного відділу внутрішніх справ.

zajava

Штаб кандидата також звертає увагу громадян на особливо прискіпливе вивчення друкованих матеріалів, які потрапляють до їхніх осель під час передвиборчих перегонів на достовірність інформації, що в них поширюється, а також на присутність відповідних вихідних даних. «Застосування подібних брудних технологій не повинне вплинути на вибір громадян за якого кандидата віддати свій голос» - зазначає Олександр Дехтярчук.

В свою чергу Громадянська мережа ОПОРА закликає кандидатів використовувати лише чесні та відкриті методи боротьби за голоси виборців. Адже у відповідності до п.25 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» перешкоджання здійсненню права на проведення передвиборної агітації, а також порушення встановленого законом порядку проведення такої агітації тягнуть за собою відповідальність, встановлену законами України.

За детальнішою інформацією звертайтесь до
Координатора спостереження за Позачерговими виборами народних депутатів України у Рівненській області
Анатолія Бондарчука
т. (096) 918-74-08
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Організація співпрацює з понад 200 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться ще більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.