12 квітня, під стінами Дніпровської міської ради відбувся мітинг за участі осіб, які позиціонували себе представниками організації «Общественное движение «ОПОРА». Останні використовували символіку із назвою, схожою на скорочену назву Громадянської мережі ОПОРА.

Такі дії, на думку організації, мають ознаки свідомого введення в оману громадян в рамках політичних акцій, до яких ОПОРА не має жодного відношення, та наносять свідому шкоду діловій репутації незалежної організації.

Громадянська мережа ОПОРА - неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні. Ми працюємо задля розвитку громадянського суспільства в Україні як фундаменту суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави.

Громадянська мережа ОПОРА забезпечує відкритість та прозорість діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні, підтримку та розвиток суспільних груп і середовищ на рівні місцевих громад, їх об’єднання в загальноукраїнську мережу співпраці і комунікації, розробляє та впроваджує інноваційні системи навчання громадських активістів.