31 березня 2015 р. о 12:30 в конференц-залі "MARK-PLAZA"(м. Миколаїв, проспект Леніна 188, 2 поверх)відбудеться круглий стіл на тему“Виборча реформа по-справжньому”що проводиться  групою неурядових організацій у складі Громадянської мережі ОПОРА, Українського незалежного центру політичних досліджень та Інтерньюз-Україна за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем. Під час заходу експерти презентують  концепцію нової редакції Закону “Про вибори народних депутатів України”і місцеві вибори, а також разом із народними депутатами-мажоритарниками, депутатами місцевих рад, представниками політичних партій і громадських організацій обговорять актуальні законодавчі новації для підготовки і проведення виборів відповідно до міжнародних демократичних стандартів.

Захід здійснюються за підтримки проекту USAID "Моніторинг та громадський контроль за ходом політичних процесів в Україні" та Уряду Канади.

Як відомо, коаліційна угода більшості у Верховній Раді передбачає, що вже в І кварталі 2015 року буде запроваджено пропорційну виборчої системи з відкритими списками для обрання українського парламенту, а також суттєву зміну законодавства про місцеві вибори до кінця липня (зокрема, запроваджено пропорційну виборчу систему з відкритими списками при проведенні місцевих виборів міських і обласних рад та вибори міських голів великих міст у два тури за принципом абсолютної більшості). Водночас за перші 100 днів роботи нового Парламенту не було зроблено суттєвих кроків щодо виборчої реформи. Саме тому експерти презентують підготовлені громадськими організаціями концепції нової редакції Закону “Про вибори народних депутатів України” і Закону “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, базуючись на міжнародних демократичних стандартах і практиках.

У заході візьмуть участь:

  • Ольга Айвазовська, координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА;
  • Олена Чебаненко, менеджер Групи з реформування виборчого законодавства Реанімаційного пакету реформ;
  • народні депутати-мажоритарники, депутати місцевих рад Миколаївській області,  регіональні експерти, представники політичних партій і громадських організацій.

Реєстрація учасників/акредитація ЗМІ:  e-mail: [email protected]

 

Довідково:  Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.

Моніторинг парламенту |Website |Facebook | Twitter (#виборчареформа; #рада8; #опора)