Громадянська мережа ОПОРА комплексно оцінила процес голосування щодо дотримання законодавства на позачергових виборах народних депутатів України на основі статистично обґрунтованої вибірки дільниць в масштабах всієї України.

Випадки порушення процедур видачі виборчих бюлетенів протягом дня фіксувалися на 10,1% дільниць (щонайменше один раз). На повторному голосуванні на виборах Президента України у квітні 2019 р. цей показник складав 5,5%.

За даними спостерігачів, інциденти щодо розголошення таємниці голосування протягом дня голосування фіксувалися на 4,2% дільниць (повторне голосування з виборів Президента України 5%).

На позачергових виборах народних депутатів України випадки фотографування виборцями своїх бюлетенів не були поширеними. Такі інциденти протягом дня голосування були виявлені на 0,8% дільниць. При цьому на повторному голосуванні з виборів Президента України 2019 р. фотографування бюлетенів фіксувалося на 3,3% дільниць. 

Спостерігачі ОПОРИ зазначили, що  99,2% дільниць закрилися о 20 годині, як це і передбачено законодавством про вибори народних депутатів України. На повторному голосуванні з виборів Президента України показник був аналогічним. 

На 2% виборчих дільниць спостерігачі зазначили, що вони не мали повної можливості спостерігати за процесом голосування. На повторному голосуванні з виборів Президента України подібні проблеми були виявлені на 1,5% дільниць.