Громадянська мережа ОПОРА на основі статистично обґрунтованої вибірки виборчих дільниць оцінила якість проведення підготовчого засідання ДВК і початку голосування.  

За даними спостерігачів організації, 81,6% ДВК розпочали підготовчі засідання не раніше ніж за 45 хвилин до початку голосування. Такий час початку засідання ДВК відповідає вимогам законодавства і забезпечує всім суб’єктам виборчого процесу можливість спостерігати за дотриманням процедур. На 1,6% дільниць комісії розпочали підготовче засідання раніше 7 години ранку, 16,5% ДВК почали працювати між 7:00 і 7:15 ранку. Таким чином, на 18,4% дільниць підготовчі засідання розпочались не у передбачений Законом час, що могло створити проблеми для повноцінного спостереження суб’єктів виборчого процесу за початком роботи ДВК.

У середньому майже 14 членів комісій забезпечують роботу ДВК на позачергових виборах народних депутатів України. Спостерігачі ОПОРИ не зафіксували порушень ДВК під час моніторингу виборчих процедур на підготовчих засіданнях ДВК.

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували, що на 5,7% дільниць члени комісій не вели протокол підготовчого засідання, що є їхнім обов'язком відповідно до законодавства. Цей показник процедурного порушення є вищим, ніж на повторному голосуванні на виборах Президента України. Тоді лише на 2,2% дільниць були виявлені порушення, пов’язані з веденням протоколу підготовчого засідання. 

Закон України “Про вибори народних депутатів України” встановлює час голосування з 08 год. до 20 год. Спостерігачі організації виявили інциденти щодо недотримання ДВК часу початку голосування. 19,1% виборчих дільниць у межах країни розпочали процес голосування раніше 08 години ранку, 80,6% дільниць відкрилися між 8:00 та 8:30. Натомість 0,3% дільниць забезпечили виборцям можливість проголосувати лише після 08:30. 

На 99,7% виборчих дільниць у межах країни спостерігачі не зіштовхувалися із перешкоджанням здійсненню моніторингу процесу підготовки комісій до відкриття виборчих дільниць. На 0,4% ДВК мали місце інциденти із обмеженням прав спостерігачів у здійсненні моніторингу підготовчих процедур на виборчих дільницях.