Завтра, 29 жовтня, представники партій «Самопоміч», ВО «Батьківщина», «Опозиційний блок» на засіданні Каховської міської виборчої комісії будуть оскаржувати рішення щодо встановлення підсумків виборів Каховського міського голови.

За результатами розгляду протоколів про підрахунок голосів на виборах міського голови м. Каховки перемагає Андрій Дяченко, кандидат від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Як стало відомо спостерігачеві ОПОРИ, завтра, 29 жовтня о 8.50 ранку відбудеться мітинг на знак протесту проти рішення Каховської міської виборчої комісії визнати цього кандидата переможцем виборів. Мітинг ініціюють місцеві осередки політичних партій – суб’єктів виборчого процесу - «Самопоміч», ВО «Батьківщина», «Опозиційний блок», «Відродження», «Союз лівих сил».

Про це ОПОРІ повідомили організатори акції, і запросили спостерігачів від ОПОРИ бути присутніми на засіданні Каховської міської виборчої комісії, на якому планується оголошення підсумків виборів. Вищеназвані політичні сили вважають, що вибори мера в Каховці відбулись з масштабним підкупом виборців з боку політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», що суттєво вплинуло на результати голосування. Представники партій «Самопоміч», ВО «Батьківщина», «Опозиційний блок» заявили про те, що на цьому засіданні вони подадуть до міської комісії скарги з вимогою призначити повторний підрахунок голосів.

Звертаємо вашу увагу, що Громадняська мережа ОПОРА виступила із заявою, у якій визнала роз’яснення ЦВК, викладене у постанові №515 від 27 жовтня щодо застосування окремих положень Закону України "Про місцеві вибори" під час встановлення  результатів виборів міського голови як таке, що порушує принцип правової визначеності і має бути переглянуте.

Спостерігачі ОПОРИ будуть присутні на цьому засіданні.

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.