Представники «БПП «Солідарність», ВО «Батьківщина» та Радикальна партія Олега Ляшка збирають адреси та контактні дані виборців Кіровоградської області. Це зафіксували спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Так, «БПП  «Солідарність»  у Кіровоградській області проводить «соцілогічне опитуваня щодо ставлення до ситуації в Україні». Під час опитування мешканців області запитують про передвиборчі вподобання, оцінку роботи чинного Президента України, яким джерелам інформації довіряють респонденти, а також адресу проживання та контактний телефон.  Згодом прихильникам Петра Порошенка пропонують надсилати газети політсили. Про це спостерігачам ОПОРИ повідомили кропивничани, які пройшли навчання у «БПП «Солідарність».

18.01.2019 Kropuvnitskiy BBP

Також персональні дані збирають представники політичних партій Радикальна партія Олега Ляшка та ВО «Батьківщина». Представники обох політсил збирають адреси та контактні телефони мешканців Кіровоградщини для доставки безкоштовних газет. Цю інформацію збирають на вулицях міст та сіл та під час візитів до помешкань.

У анкеті для отримання безкоштовного видання «Слово Ляшка» заповнюють не лише поштову адресу та контактний телефон, а й електронну пошту, сферу роботи, вид діяльності, освіту, ставлення до Радикальної партії. Також пропонують долучитися до Радикальної партії і представляти політсилу на виборах – бути членом ДВК, ОВК, спостерігачем, агітатором, довіреною особою на територіальному виборчому окрузі. Газета «Слово Ляшка» є виданням, заснованим політичною силою

18.01.2019 Kropivnitskay Lashko

18.01.2019 Kropivnitskay Lasko1

ВО «Батьківщина» збирає персональні дані пропонуючи безкоштовно отримувати газету «Центральна Україна». В інформаційному листку потрібно вказати поштову адресу, прізвище ім’я, контактний телефон. Як повідомляла ОПОРА, засновники видання  заявляють, що це «нова незалежна обласна газета «Центральна Україна». У газеті розміщують матеріали, які мають ознаки «джинси» на користь політсили ВО «Батьківщини».

18.01.2019 Kropivnitskay Batcivcina

«Мешканці Кіровоградщині повинні розуміти, що персональні дані можуть бути використаними для агітації за будь-яку політичну силу», – зазначила обласний координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області.

Згідно з частиною 5 статті 6 Закону України «Про захист персональних даних»:«Обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб'єкта персональних даних, або у випадках, передбачених законами України, у порядку, встановленому законодавством».

Веб-сaйт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опорa)