В Дніпрі та Кам’янську спостерігачі ОПОРИ виявили нові факти незаконної агітації кандидатів на пост Президента України. Проте, чекати на поліцію довелось годинами. В Дніпрі під час очікування правоохоронців встигли переклеїти білборд Сергія Капліна.

11 січня спостерігачка Громадянської мережі ОПОРА зафіксувала в центрі м. Кам´янське Дніпропетровської області білборд кандидата на посаду Президента України Андрія Садового без зазначення вихідних відомостей та звернулась в поліцію з заявою про порушення правил ведення передвиборної агітації.

Спостерігачі ОПОРИ вже не вперше звертаються до правоохоронних органів з приводу порушення правил ведення передвиборчої агітації. Але цього разу в м. Кам’янське для виклику поліції телефоном, спостерігачці знадобилось близько 40 хвилин. Після близько 2 годин очікування, працівники патрульної поліції прийняли заяву та передали її до Кам´янського відділку поліції.

news 12 01 2019 Dnipro Kamyanske

В м. Дніпро спостерігачка ОПОРИ зафіксувала білборд без вихідних даних кандидата на посаду Президента України Сергія Капліна та викликала поліцію о 15:56. Приблизно о 16:10 до білборда під’їхала спеціалізована машина, і рекламний щит почали заклеювати. О 17:09 спостерігачці зателефонували з відділку Амур-Нижньодніпровського району поліції та запропонували заповнити заяву про вчинення правопорушення там.

Спостерігачі повідомляють, що виявлені раніше білборди Сергія Капліна без вихідних даних по вул. Набережній заводській заклеєні. Раніше ОПОРА вже повідомляла, що кандидати на посаду Президента почали реагувати на порушення.

news 12 01 2019 Dnipro Kaplin

Координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Дніпропетровській області з цього приводу зазначив:

«Офіційна кампанія по висуванню кандидатів нещодавно розпочалась, ми фіксуємо перші порушення, проте, сподіваємось, що при зверненні наших спостерігачів, або інших суб’єктів виборчого процесу поліція реагуватиме якнайшвидше».

Нагадаємо, відповідно доч. 3 ст. 59 Закону України «Про вибори Президента України»друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Також, згідно з ч. 2 ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення,розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)