В обласному центрі діє рішення виконкому міської ради Кропивницького від 10 вересня 2015 року про розміщення друкованих та інших агітаційних матеріалів під час виборчої кампанії. Про це ОПОРІ повідомили у прес-службі міськради.

Це рішення визначає 12 місць для розміщення агітаційних матеріалів під час кампанії з виборів Президента України, що відбудуться 31 березня 2019 року.

Перелік затверджених адрес розташування агітаційних матеріалів:

  1. На зупинці по вулиці Короленка;
  2. У Центральному сквері;
  3. По вулиці Космонавта Попова (на зупинці напроти РАГСу);
  4. По вулиці Преображенській (поруч із будинком Профспілки);
  5. По вулиці Добровольського (поруч з ринком «Миколаївські торговельні ряди», біля будинку № 18);
  6. По вулиці Хабаровській (у дворі будинку № 3);
  7. На розі вулиці Завадівської та Володі Дубінінна (поруч з магазином);
  8. По вулиці Павла Сніцара (біля магазину ВАТ «Птахокомбінат»);
  9.  По вулиці Шевченка (на зупинці напроти будинку № 18);
  10. По вулиці Соборній (біля ДПІ)
  11. У селищі Гірничому (поруч з ринком)
  12. У селищі Новому (біля ринку).

2.01.2018 Kropuvnitskiy Piar

«Згідно з частиною 4 статті 59 Закону України «Про вибори Президента України» місцеві органи виконавчої влади повині були до 30 грудня 2018 року визначити місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації. У міській раді вирішили не приймати нового рішення, а залишити чинним рішення за 2015 рік»,зазначила координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Кіровоградській області.  

Порушення щодо розміщення агітаційних матеріалів регулюється статтею 212-14  Кодексу України про адміністративні правопорушення:

«Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином – тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи матеріалів політичної реклами підприємствами – розповсюджувачами реклами – тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Відповідно до частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. А відповідно до частини 4 цієї ж статті передвиборна агітація у період виборчого процесу поза строками, встановленими у цій статті, забороняється.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)