Київську область у грудні відвідали потенційні кандидати Руслан Кошулинський, Петро Порошенко, Валентин Наливайченко, Юрій Бойко та Олександр Вілкул.

Руслан Кошулинський ( ВО «Свобода»)  - єдиний з перелічених потенційних кандидатів цього місяця відвідував Київщину систематично. Загалом, він здійснив 7 візитів.

8 грудня Кошулинський відвідав Баришівку та Яготин. Під час цієї зустрічі потенційний кандидат в Президенти спільно з головою ВО «Свобода» Олегом Тягнибоком комунікували з громадянами та відповідали на їхні питання.  9 грудня Руслан Кошулинський організував зустрічі  у Миронівці, Білій Церкві та  Рокитному. У Миронівці громаді було представлено кандидатів від ВО «Свобода», які балотувались до Миронівської об’єднаної територіальної громади, вибори до якої проходили 23 грудня. Крім того,  спостерігачі ОПОРИ зафіксували на заході розповсюдження агітаційних матеріалів.  16 грудня  голова секретаріату ВО «Свобода» Руслан Кошулинський зустрівся з громадами Василькова та Обухова. У Василькові Кошулинський привітав із прийдешнім Днем Святого Миколая та передав подарунок від Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина» доньці загиблого героя від ВО «Свобода».

26 12 18 Koshulynskiy vizyty kandydativ Kyivska

Джерело: Офіційний сайт ВО «Свобода»

26 12 18 Koshulynskiy vizyty kandydativ Kyivska 11

Джерело: Фото спостерігачів

26 12 18 Koshulynskiy vizyty kandydativ Kyivska 2

Джерело: Фото спостерігачів

Двічі Київщину протягом грудня відвідував Петро Порошенко.

1 грудня  у Василькові Президент передав озброєння та військову техніку командирам військових підрозділів та бойових машин. Глава держави вручив відповідні сертифікати на техніку. 21 грудня Петро Порошенко на льотній смузі Бориспільського аеропорту  передав 55 гелікоптерів  Airbus Helicopters для Національної гвардії України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

26 12 18 Poroshenko vizyty kandydativ Kyivska

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

26 12 18 Poroshenko vizyty kandydativ Kyivska 1

Джерело: Офіційна фейсбук-сторінка Петра Порошенка

Валентин Наливайченко, лідер «Громадсько-політичного  руху Валентина Наливайченка «Справедливість», 18 грудня  разом з активістами  відвідав Центр соціальної реабілітації дітей з особливими потребами у Василькові та у подарунок забезпечив  Центр та його вихованців питною водою.

26 12 18 Nalyvaychenko vizyty kandydativ Kyivska

Джерело: Офіційний сайт Валентина Наливайченка

Юрій Бойко (партія «За життя»)  13 грудня здійснив особистий візит до мешканки Скригалівки Фастівського району,  яка напередодні просила політиків про допомогу  та закупив для неї партію дров.

26 12 18 Boyko vizyty kandydativ Kyivska

Джерело: Скріншот з відео-сюжету

20 грудня Олександр Вілкул («Опозиційний блок») відвідав Білу Церкву та зустрівся з трудовими колективами місцевих промислових підприємств.

26 12 18 Vilkul vizyty kandydativ Kyivska

Джерело: Інформаційний портал «Моя Київщина»

Як зазначає координатор Громадянської мережі ОПОРА у Київській області:

«Протягом цього місяця не було зафіксовано підвищеної активності по візитах потенційних кандидатів у Президенти. Більшість з них  є, радше, поодинокими випадками дочасної агітаційної активності, а не повноцінно розпочатими кампаніями. Наразі системність в проведенні заходів ми спостерігаємо лише в Руслана Кошулинського.».

Нагадаємо, відповідно до ч. 1  ст. 44 та ч. 5 ст. 51 ЗУ «Про вибори Президента України» подання документів до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидата на пост Президента України розпочинається з першого дня виборчого процесу та закінчується за п’ятдесят п’ять днів до дня виборів. Тобто, згідно з календарним планом ЦВК щодо основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів Президента України -   з  31 грудня 2018 року до 3 лютого 2019 року включно.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора