Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА 20 грудня виявили у Краматорську пошкоджений білборд потенційного кандидата у Президенти Анатолія Гриценка.

На початку поточного тижня, за інформацією спостерігачів, зображення на відповідному борді було неушкодженим. Наразі неможливо прочитати прізвище потенційного кандидата та розпізнати його обличчя.  

20 12 2018 Донеччина борд Гриценка 2

«Нині, ми з'ясовуємо причини пошкодження білборда у Краматорську. Про інші подібні випадки - інформації поки не маємо», - зазначила прес-секретарка партії "Громадянська позиція"  Христина Бондаренко у коментарі представникам ОПОРИ

Як зазначає радниця з юридичних питань ОПОРИ Ольга Коцюруба, до початку виборчого процесу ситуацію із псування білбордів можна розцінювати лише як пошкодження майна та хуліганські дії.

20 12 2018 Донеччина борд Гриценка

«В рамках виборчої кампанії такі дії можна буде кваліфікувати не лише як хуліганські, але й як перешкоджання діяльності кандидата. Правоохоронним органам варто звертати увагу на схожі інциденти, адже їхня кількість може зрости з офіційним початком агітаційної кампанії», – каже Ольга Коцюруба.

Нагадаємо, згідно з частиною 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

Громадське спостереження за виборами Президента України  на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.