Активісти Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській області проаналізували ставлення парламентських політичних партій до питання інклюзивності на основі їх публікацій в соціальній мережі Фейсбук в цей день.

3 грудня відзначається міжнародний день людей з інвалідністю. В цей день Генеральна Асамблея ООН закликає привернути увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Як зазначає керівниця ГО «Різні та рівні» Наталя Злигостєва: «Найбільш важливим на сьогодні залишається питання «видимості» людей з інвалідністю».

Найбільш активними в цей день виявилися представники Опозиційного блоку в м. Кривий Ріг. Було проведено кілька масових заходів, на яких людей з інвалідністю пригощали солодощами та продуктовими наборами. У публікації йдеться: «До міжнародного дня інвалідів більш ніж 130 криворізьких сімей, які виховують особливих дітей, отримали продуктові набори від депутатів Опозиційного блоку». В іншому пості зазначено, що продуктові набори були вручені від народних депутатів Костянтина Павлова та Андрія Гальченка.

news 4.12.18 OB1

news 4.12.18 OB2

news 4.12.18 OB3

news 4.12.18 OB11

«Люди з інвалідністю мають почувати себе повноцінними членами українського суспільства», – про це під час брифінгу наголосив народний депутат Максим Курячий. Таке повідомлення з’явилось на сторінці Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

news 4.12.18 BPP

В «Об’єднанні «Самопоміч» Дніпро, навели кілька історій успішних людей з інвалідністю.

news 4.12.18 Sam

«Батьківщина Дніпро» на своїй сторінці в цей день зробили кілька дописів, проте, жоден з них не стосувався інклюзії.

news 4.12.18 BUT

«Народний фронт» в Дніпрі похвалився своїми високими досягненнями в роботі у парламенті.

news 4.12.18 NF

Радикальна партія Олега Ляшка в цей день відзначала день народження свого лідера Олега Ляшка.

news 4.12.18 RPL