На сьогоднішньому засіданні робочої групи з доопрацювання Виборчого кодексу пройшли 100 поправок. Розглянули питання формування виборчих фондів, а також інформаційного забезпечення та передвиборної агітації. Про це повідомляють присутні на засіданні представники Громадянської мережі ОПОРА.

22 жовтня відбулось двадцять п’яте засідання офіційної робочої групи з доопрацювання Виборчого кодексу. На ньому були присутні народні депутати Олена Бойко, Юрій Левченко, Наталія Новак, Ігор Попов, Олександр Черненко, а також помічники народних обранців Ольги Богомолець, Юрія Дерев'янка, Дмитра Добродомова, Віктора Писаренка, Ігоря Попова, Вікторії Пташник, Руслана Сидоровича та представники Громадянської мережі ОПОРА від громадськості.

Під час сьогоднішнього засідання робочої групи учасники розглянули розділ про особливості фінансування, інформаційного забезпечення та передвиборної агітації на виборах народних депутатів. А саме статті 360-365 та поправки до них 2417-2517. Вони стосуються питань щодо особливостей відкриття, формування та використання виборчих фондів партій, інформаційних буклетів та плакатів партій, внесення змін до цих матеріалів та збалансованості поширення інформації про партії й кандидатів у депутати, проведення передвиборної агітації на виборах депутатів за рахунок коштів Державного бюджету.

Більшість поправок сьогодні була відхилена, бо найчастіше вони пропонували корективи, які видозмінюють саму виборчу систему, що закладена в початковий текст Виборчого кодексу.

Прийнятих поправок за сьогодні – 15. Ще кілька враховані частково. Серед прийнятих поправок ті, які стосуються питань прив’язки обмеження розміру максимального внеску на підтримку партії до обсягів внесків попереднього року, а не прожиткових мінімумів, як передбачалось у версії першого читання. А також ті, які стосуються забезпечення з боку ЦВК виготовлення однакової кількості інформаційних буклетів партій із розрахунку не менш як по 15 примірників кожного буклета на кожну велику виборчу дільницю, не менш як по 12 примірників – на кожну середню виборчу дільницю та не менш як по 10 примірників на кожну малу виборчу дільницю, а також по 5 примірників на кожну окружну виборчу комісію, серед яких по одному примірнику рельєфно-крапковим шрифтом (за методом Брайля) та збільшеним шрифтом на кожну виборчу дільницю. Також враховані поправки, які пропонують зазначати в умовах договорів із телерадіоорганізаціями забезпечення доступності інформації через титрування, переклад на жестову мову та інші формати. Схвалені були й кілька ідентичних поправок про виключення пункту, що допускав збільшення частки ефірного часу, присвяченого партіям - суб’єктам виборчого процесу, представленим у поточному скликанні Верховної Ради України, чи кандидатам у депутати – народним депутатам України поточного скликання від відповідної партії.

Загалом, станом на 25-те засідання робоча група пройшла 2216 поправок з 4296, які були подані до законопроекту після першого читання. Таким чином, наразі група опрацювала 51,58% поправок до Виборчого кодексу. Нагадаємо, що 7 листопада буде рівно рік після ухвалення цього документа Верховною Радою у першому читанні.

Але на думку аналітика Громадянської мережі ОПОРА Олександра Клюжева, попри велику проведену роботу робоча група не може похвалитися великим представництвом політчних фракцій. «Робоча група Комітету вже провела велику роботу із гармонізації та «осучаснення» положень проекту Виборчого Кодексу. Відбувалась досить системна дискусія про механізми захисту прав окремих груп виборців із захищеними ознаками, особливостей виборчої системи, порядку фінансування виборчих кампаній або діяльності виборчих комісій. Але ця дискусія, на жаль, не є повноцінним парламентським діалогом внаслідок самоусунення великої частини робочої групи від участі в роботі цієї групи. Робоча група повинна не лише завершити розгляд іншої половини внесених депутатами поправок, а й посилити представництво депутатських груп та фракцій у тематичній дискусії. На мою думку, Голова Верховної Ради України, який позиціонується прихильником ідеї ухвалення Виборчого Кодексу, повинен вплинути на лідерів парламентських сил для забезпечення участі їхніх представників у обговорення положень Кодексу. Залишається дві складні задачі. З одного боку, необхідно якісно підготувати проект Кодексу для другого читання і не допустити винесення на голосування «сирого» документу. З іншого – важливо уникнути політично вмотивованого затягування процесу підготовки проекту Виборчого Кодексу до розгляду. Іноді виконання цих взаємопов’язаних задач виглядає малореалістичним. Але парламент зобов’язаний справитися, якщо він претендує на статус вищого законодавчого і представницького державного органу», – зазначає він.

Наступне засідання робочої групи відбудеться у понеділок, 5 листопада, о 13:00. Розгляд розпочнеться з поправки №2518.

Нагадаємо, ця робоча група не має положення щодо своєї роботи й, відповідно, кворум та голосування не передбачені. Але важливо, щоб на засідання групи ходили всі учасники, аби якнайшвидше розглянути всі 4 296 поправок та розблокувати процес подальшого розгляду Виборчого кодексу.

За результатами розглядів ця робоча група надасть свої рекомендації Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя щодо поправок. Комітет на своєму засіданні розгляне напрацювання робочої групи та прийме рішення щодо висновку до проекту Виборчого кодексу для подальшого його винесення на друге читання в сесійній залі парламенту.

Варто зазначити, що 251 поправка була розглянута в рамках кількох зустрічей групи підкомітету з питань виборів і референдумів Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя. Попередній процес розгляду поправок у рамках цієї групи стартував 21 грудня. 28 лютого на засіданні Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, що відбулось під куполом парламенту, депутати проголосували за створення офіційної робочої групи з підготовки до розгляду в другому читанні проекту Виборчого кодексу України №3112-1. А вже 4 квітня на наступному засіданні затвердили персональний склад цієї офіційної робочої групи. До неї увійшли 24 особи, серед яких 22 чинні народні депутати та двоє експертів-співавторів інших версій Виборчого кодексу.