Рівне як місто-переможець конкурсу «Відкритий виклик» отримало Портал відкритих даних, освітній сервіс Goodeducationта глибинний аудит інформації, розпорядником якої є муніципалітет.

Про це 26 березня повідомили представники ініціативи «Дані міст» від місцевого осередку Громадянської мережі ОПОРА.

Конкурс мав на меті допомогти обраним містам впровадити політику відкритих даних. Завдяки перемозі у ньому Рівне отримало доступ до серії освітніх заходів, а також для міста була розроблена методологія аудиту інформації.

Ця методологія дала змогу інвентаризувати дані без втручання у роботу міської ради. Експерти ініціативи «Дані міст» також надали свої поради, як покращити існуючу ситуацію.  З аудитом даних Рівного можна ознайомитися за цим посиланням: https://audyt.danimist.org.ua/

Також на основі відкритих даних у Рівному розгорнуто Good education: http://rivne.good-e.org.ua/uk  

 

Його створили переможці минулорічного конкурсу Apps4Cities. Ініціатива «Дані міст» розгорнула локальні версії цього сервісу для п’яти міст-переможців «Відкритого виклику».

Окрім освітнього порталу Good education, розроблено також Портал відкритих міських даних: https://rivne.danimist.org.ua/

-          Рівне отримало чудову нагоду впровадити політику відкритих даних. Ми на практиці показали, як набори відкритих даних можуть бути корисними. Так, на основі відкритих даних, якими володіє місто створено два сервіси: Громадський портал відкритих даних міста Рівне та освітній портал Good education, що містить інформацію про школи, садочки та дитячі гуртки Рівного , - наголосив координатор ОПОРИ.

Нагадаємо, «Дані міст» - це opendata-ініціатива, співорганізаторами якої є Громадянська мережа ОПОРА (Україна) та TechSoup (Польща). Місія – докласти всіх зусиль, аби політика відкритих даних була успішно впроваджена в українських містах. Ми відкриті до співпраці. Є питання чи пропозиції? Пишіть сюди: [email protected].