Візуалізація даних - це спосіб коротко і зрозуміло пояснити будь-яку складну інформацію про різні сфери життя міста. Мешканцям Вознесенська розповідали, як освоїти це “кунгфу”.

Воркшоп з візуалізації даних відбувся у рамках освітньої програми, яку розробила для Вознесенська ініціатива “Дані міст”, адже міська рада перемогла у конкурсі “Відкритий виклик” і виграла для містян таку нагоду.
Шансом освоїти майстерність у цій сфері скористалися місцеві активісти, управлінці міськради, дівчата і хлопці з місцевого ІТ-середовища.

- Навчальний матеріал воркшопу був надзвичайно корисним. Відтепер більше часу приділятиму роботі з мовою R, адже це справді простий спосіб роботи корисні візуалізації для місцян, - сказав після воркшопу, місцевий активіст. 

А координаторка ініціативи "Дані міст" у м.Вознесенську, що курує місцеве Агентство економічного розвитку, зазначила, що їй особливо сподобалися приклади якісних візуалізації, які наводив спікер.

- Завдяки тому, що ми побачили цілу низку вдалих візуалізацій, стає зрозуміло, як доступно та цікаво можна долучати мешканців до розробки зручних та корисних міськів сервісів, - сказала вона.

Тренер, представник Громадянської мережі ОПОРА, що долучився до ініціативи “Дані міст”, зазначив: містяни у Вознесенську дуже активні щодо теми open data. У тому числі - управлінці муніципалітету.

- Дуже приємно, що ця сфера викликає такий інтерес саме з боку представників органів місцевого самоврядування. Це свідчить про реальне бажання посадовців зробити своє місто відкритим до людей та іновацій, - заявив він наприкінці заходу.

Нагадаємо, «Дані міст» - це opendata-ініціатива, співорганізаторами якої є Громадянська мережа ОПОРА (Україна) та TechSoup (Польща). У Вознесенську партнерами ініціативи є Агенство економічного розвитку. Місія – докласти всіх зусиль, аби політика відкритих даних була успішно впроваджена в українських містах. Ми відкриті до співпраці. Є питання чи пропозиції? Пишіть сюди: [email protected]