На Хмельниччині всі виборчі дільниці відкрилися вчасно. З-поміж перших порушень – недостатня кількість скриньок та голосування без паспорта. Крім того, спостерігачі ОПОРИ повідомляють про невідповідність кількості бюлетенів кількості виборців на деяких дільницях та «чорний піар» і приховану рекламу кандидатів на вулицях в день виборів.

У Хмельницькій області всі виборчі дільниці відкрилися вчасно, проте в їхній роботі ОПОРА виявила низку порушень.

Відповідно до ч. 1 ст. 75 Закону «Про вибори Президента» голосування проводиться з 8 до 20 години. Згідно з ч. 10 ст. 76 того ж Закону за 5 хвилин до 20 години голова дільничної виборчої комісії оголошує про закінчення голосування та зачинення дільниці о 20 годині. Виборці, які на 20 годину прийшли на дільницю, мають право проголосувати: один із членів комісії о 20 годині за дорученням голови запрошує всіх виборців, які ще не проголосували, зайти у приміщення для голосування та зачиняє двері. Після виходу з приміщення останнього виборця воно зачиняється і в ньому залишаються тільки члени виборчої комісії та особи, які мають право бути присутніми на засіданні.

Нестачу виборчих скриньок ОПОРА помітила на трьох дільницях області: №680760, що у с. Тимкові Новоушицького району (ТВО №193), №680307 в с. Слобідці-Шелехівській Деражнянського району (ТВО №191) та №681278 в с. Виноградівці Ярмолинецького району (ТВО №192).

Проголосувати без паспорта виборцю дозволили на дільниці №680452, що в с. Зубарі Ізяславського р-н (ТВО №189).

Крім того, зафіксовано невідповідність кількості виборчих бюлетенів кількості виборців на дільницях у ТВО №191: №680684 у смт. Летичеві (1011 виборців та 1008 бюлетенів), а також №680283 в Копачівці Деражнянського району (576 виборців та 560 бюлетенів). При цьому у ч. 7 ст. 71 Закону України «Про вибори Президента» зазначено, що виборчі бюлетені для кожної виборчої дільниці виготовляються у кількості, що на 0,5 відсотка перевищує кількість виборців, які включені до списку виборців на виборчій дільниці, з можливим відхиленням зазначеної кількості з урахуванням кратності розміщення виборчих бюлетенів у межах поліграфічного листа при їх виготовленні.

У день виборів спостерігачі фіксують також листівки з ознаками «чорного піару» на кандидата у Хмельницькому, в мікрорайоні Гречани, та приховану рекламу кандидатів у різних округах області, зокрема у м. Шепетівці (ТВО №190) розміщено білборди, виготовлені у стилістиці та кольорах обох кандидатів у Президенти України, із написами: «Головне – не втратити країну!» та «Не втрать ще 5 років. 31 березня».

Водночас відповідно до ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. Публікація агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, розповсюдження виборчих листівок, розклеювання виборчих плакатів, публічні заклики голосувати за чи проти кандидатів на пост Президента України та розповсюдження політичної реклами з часу припинення передвиборної агітації забороняються. Передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п’ятниці, що передує дню виборів чи дню повторного голосування, відповідними службами місцевих органів виконавчої влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування (ч. 17 ст. 64 цього Закону).

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.