В сформованих для роботи у другому турі виборів Президента України окружних виборчих комісіях у Запорізькій області 126 членів. Серед них 86 жінок та 40 чоловіків. Наймолодший член комісії — 1999 року народження, найстарший —  1947. Більшість керівного складу змінено.

Згідно з рішенням Центральної виборчої комісія від 10 квітня утворено склад окружних виборчих комісій у всіх дев’яти ТВО Запорізької області для проведення другого туру голосування 21 квітня. До керівного складу ОВК  увійшли лише голови та секретарі, посада заступника голови у повторному голосуванні відсутня. Загальна кількість членів – 14 громадян, які пропорційно розділені за поданнями від кандидатів у Президенти України Петра Порошенка та Володимира Зеленського.

Громадянська мережа ОПОРА у Запорізькій області підготувала огляд кожної ОВК із врахуванням можливої участі її членів у першому турі виборів, а також їхнім віком і статтю.

ОВК в ТВО № 74 (м. Запоріжжя, Комунарський район). Серед членів 7 жінок і 7 чоловіків. Відбулися зміни у керівному складі. Головою затверджений Юрій Філей від кандидата Володимира Зеленського. Під час попереднього голосування він був членом комісії за поданням від Ольги  Богомолець. Секретарем призначена Світлана Онищенко від кандидата Петра Порошенка (в першому турі була комісії від того ж кандидата). Від першого складу серед членів комісії від Петра Порошенка задіяні Агнесса Дейкун (до цього — від кандидата Володимира Петрова) та Костянтин Прокопенко (перед цим – від Василя Журавльова). Олена Шадрінова, яка в першому турі була запропонована від кандидата Олега Ляшка, тепер представляє інтереси Володимира Зеленського.

Наймолодший член комісії Анна Стожкова, 1999 року народження – від кандидата Зеленського. Найстарший — Костянтин Прокопенко, 1954 року народження – від кандидата Порошенка.

ОВК в ТВО № 75 (м. Запоріжжя, Дніпровський район). В складі 11 жінок і 3 чоловіка. Головою затверджена Світлана Мазнєва, яка в попередньому турі була членом комісії (в обох випадках суб’єкт подання Петро Порошенко). Секретар – Людмила Перегуда від кандидата на пост Президента України Зеленського. Інтереси Петра Порошенка в оновленому складі представляють такі члени з попереднього зібрання ОВК: Світлана Зайцева (перед цим була за поданням від Юлії Литвиненко); Михайло Кириленко (перед цим був за поданням від Володимира Петрова); Світлана Ланковська (перед цим була за поданням від Олександра Ващенка); Ніна Левченко (перед цим була за поданням від Сергія Капліна); Анна Якубчук (перед цим був за поданням від Василя Журавльова).

Наймолодший член комісії Юлія Гетьман, 1995 року народження. Найстарший — Алла Бондар, 1948 року народження. Обидві за поданням від Зеленського

ОВК в ТВО № 76 (м. Запоріжжя, Вознесенівський район). Серед загальної кількості членів 10 жінок і 4 чоловіка. У керівному складі громадяни, які вперше долучаються до такої роботи у поточному виборчому процесі: голова Віталій Беседін від кандидата Петра Порошенка, секретар – Оксана Толочек від кандидата Володимира Зеленського. Члени оновленої комісії, котрі взяли участь в роботі цієї ОВК в першому турі: Владислав Волобуєв (в обох випадках суб’єкт подання Володимир Зеленський); Світлана Даниленко (від кандидата Петра Порошенка, перед цим – від Олександра Ващенка); Олександр Дмитрієв (від кандидата Петра Порошенка, перед цим — від Василя Журавльова); Надія Дригинич (від кандидата Петра Порошенка, перед цим – від Юлії Литвиненко); Євгенія Кисленко (від кандидата Петра Порошенка, перед цим – від Сергія Капліна); Павло Мормуль (в обидвох випадках суб’єкт подання Петро Порошенко); Олена Надієнко (від кандидата Володимира Зеленського, перед цим – від Ольги Богомолець); Людмила Черняк (від кандидата Петра Порошенка, перед цим – від Юлії Тимошенко).

Серед наймолодших членів комісії двоє людей 1988 року народження: голова Віталій Беседін  (від кандидата Порошенка) та  Анна Пащенко  Сергіївна (від кандидата Зеленського). Серед найстарших — Євгенія Кисленко , 1954 року народження – (від кандидата Порошенка)

ОВК в ТВО № 77 (м. Запоріжжя, Шевченківський район). В складі 11 жінок і 3 чоловіка. Голова Надія Бабарикіна від кандидата Володимира Зеленського, в попередньому турі була членом комісії від цього ж суб’єкта подання. Секретар – Галина Недорєзова від Петра Порошенка, під час виборів 31 березня на цій ОВК була членом від Юрія Тимошенка. Ще три дійсні члени були долучені в попередньому турі наразі виступають за поданням від Петра Порошенка, перед цим Надія Купець виступала від Юлії Литвиненко, Ірина Коломоєць – від Володимира Петрова. У Костянтина Борисова суб'єкт подання лишився незмінним.

Серед наймолодших членів комісії двоє людей 1983 року народження: Костянтин Борисов Борисович (від кандидата Порошенка) та Юрій Іваниця  (від кандидата Зеленського). Серед найстарших - секретар комісії, Галина Недорєзова, 1955 року народження (від кандидата Порошенка).

ОВК в ТВО № 78 (м. Бердянськ). До складу увійшло 8 жінок і 6 чоловіків. Вперше заступають до виконання обов’язків на цій ОВК голова Інна Власова від кандидата Володимира Зеленського та секретар Марія Новікова – від Петра Порошенка. Із досвідом роботи в першому турі від Петра Порошенка виборів такі члени: Ірина Базаря (перед цим представляла інтереси Василя Журавльова); Анатолій Герасименко (перед цим – від Юлії Литвиненко); Олена Зубко (перед цим – від Іллі Киви); Інна Кущ (перед цим – від Ігоря Шевченка). А від кандидата Володимира Зеленського із таким досвідом є Роман Манько (в обох випадках суб’єкт подання однаковий) та Євген Міщенко (в першому турі на посаді заступника голови представляв Олександра Соловйова)

Серед наймолодших членів комісії двоє людей 1980 року народження: секретар Марія Новікова (від кандидата Порошенка) та Роман Манько  (від кандидата Зеленського). Серед найстарших — Анатолій Герасименко, 1949 року народження – від кандидата Порошенка

ОВК в ТВО № 79 (м. Василівка). Серед загальної кількості членів: 12 жінок і 2 чоловіка. Відбулися нові призначення керівного складу: голова Володимир Першин від кандидата Володимира Зеленського та секретар – Алла Нестор від Петра Порошенка. Задіяні у другому турі члени попереднього складу комісії наразі представляють інтереси Петра Порошенка, це такі громадяни: Наталія Васильченко (перед цим за поданням від Олександра Ващенка); Анжела Марчишина (перед цим – від Юрія Тимошенка); Тетяна Шевкова (перед цим – від Олександра Мороза); Емма Яценко (перед цим – від Ігоря Шевченка); Олена Степура (суб’єкт подання незмінний).

Серед наймолодших членів комісії Вікторія Власенко, 1985 року народження – від кандидата Зеленського Серед найстарших — Тетяна Овчиннікова-Руденко, 1960 року народження – від кандидата Порошенка.

ОВК в ТВО № 80 (м. Мелітополь). В складі 9 жінок і 5 чоловіків. Голова комісії не змінився – Ольга Стержантова в обох поданнях від Петра Порошенка. Секретар Ольга Бєлікова від Володимира Зеленського в попередньому турі була членом від цього ж кандидату. Із досвідом роботи в першому турі від Петра Порошенка представлені такі члени комісії: Оксана Геймур (перед цим представляла інтереси Сергія Капліна); Андрій Румянцев (перед цим – від Василя Журавльова); Дмитро Солом’яний (перед цим від  Олександра Ващенка); Олена Тікевич (перед цим – від Віктора Кривенка).

Серед наймолодших членів — голова ОВК, Ольга Стержантова, 1983 року народження. Серед найстарших — Вадим Прокопенко, 1947 року народження – від кандидата Зеленського.

ОВК в ТВО № 81 (м. Токмак). Серед членів 7 жінок і 7 чоловіків. Головою комісії затверджений Михайло Свищо від кандидата на Петра Порошенка, секретарем – Олена від Володимира. Члени комісії, які були задіяні на цій ОВК в першому турі виборів: Володимир Гришаков (від Петра Порошенка, перед цим – від Олександра Соловйова); Руслан Козлов (від Володимира Зеленського, перед цим – від Миколи Габера); Наталія Лазуренко (від Петра Порошенка, перед цим – від Ігоря Шевченка); Олександр Романенко (від Володимира Зеленського, перед цим – від Андрія Садового); Марина Таран (від Володимира Зеленського, перед цим – від Андрія Новака); Лариса Шкурупська (в обох випадках суб’єкт подання Петро Порошенко).

Серед наймолодших членів комісії Ігор Мирошниченко, 1989 року народження – від кандидата  Зеленського Серед найстарших — Леонід Тороп, 1949 року народження – від кандидата Порошенка

ОВК в ТВО № 82 (м. Пологи). До складу увійшло 11 жінок і 3 чоловіків. Голова комісії – Віктор Корольов від кандидата Володимира Зеленського. Секретар – Олена Хмарська від кандидата Петра Порошенка. Серед членів комісії, що долучилися до роботи ОВК  першому турі: Марина Нікітіна (в обох випадках суб’єкт подання Володимир Зеленський); Срібна Тетяна (в обох випадках суб’єкт подання Петро Порошенко); Світлана Бруй (від кандидата Петра Порошенка, перед цим представляла інтереси Юлії Литвиненко); Віктор Солодкий (від Петра Порошенка,  перед цим – від Володимира Петрова); Тетяна Цимбал (від Петра Порошенка, перед цим – від Сергія Капліна).

Серед наймолодших члені комісії Катерина Татьяненко, 1993 року народження – від кандидата Зеленського. Серед найстарших — секретар, Олена Хмарська, 1954 року народження – від кандидата Порошенка

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)