24% виборців Чернігівської області проголосували на дільницях станом на 14.00. Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ з посиланням на дані ОВК, це 209474 особи від загальної кількості зареєстрованих на шести окружних виборчих округах.

Зокрема, в окрузі №205 проголосували 26% від загалу,  в 206–30 %, в 207-23%, в 208–26%,  в 209- 23%,  в 210-18%.

Спостерігачі ОПОРИ продовжують фіксувати порушення вимог Закону. Зокрема, спроба голови ДВК № 740543 заборонити спостерігачу ОПОРИ фотографувати в приміщенні дільниці. Після роз’яснення вимог Закону «Про вибори Президента України», зокрема статті 69 частини 9, де сказано, що «офіційний спостерігач від партії, кандидата на пост Президента України, громадської організації має право робити фото- та кінозйомки, аудіо- та відеозаписи, не порушуючи при цьому таємниці голосування», заборона була знята.

Також спостерігачі фіксують інформаційні плакати, що однією зшитою чи декількома стопками (на дільницях №740413 в м.Мена  та №741043 в м.Чернігові,) лежать на столах.

Ще один варіант - плакати розклеєні під самою стелею -  зафіксували на ВД№740289 в с. Омелянів Козелецького району. На зауваження спостерігачів в комісії відповідають, що немає місця для належного розміщення плакатів.

На ВД №740996 в Чернігові член комісії вимагала у виборця додаток про прописку до ID-картки. Ситуацію роз'яснила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області, яка нагадала, що «відсутність відомостей щодо реєстрації місця проживання в паспорті громадянина України у вигляді картки не є підставою для відмови у видачі виборчого бюлетеня такому виборцю та не потребують внесення змін до списку виборців».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.