Станом на 9 березня в шістьох виборчих комісіях на Миколаївщині відбулося 55 замін, в тому числі в керівному складі. Найбільше замін здійснили кандидати на посаду Президента Юрій Тимошенко, Віталій Скоцик, Віталій Купрій, Ігор Шевченко та Ілля Кива.

На всіх округах членів ОВК замінювали кандидати у Президенти Юрій Тимошенко, Віталій Купрій та Ігор Шевченко. Заміни в п'яти ОВК зробив Ілля Кива. У свою чергу, Андрій Садовий та Євгеній Мураєв, які зняли свою кандидатуру, зробили по сім замін.

Найбільше осіб було замінено в ОВК №132 – 14. В ОВК №130 замінили 12 осіб. По 11 осіб було замінено в ОВК №127 та №129.  Найменше замін відбулося в ОВК №131 та №128 – 10 та 9 відповідно. 

У зв’язку з прийняттям рішення про скасування реєстрації кандидата на пост Президента України Андрія Садового, за поданням якого кандидатури було включено до складу виборчої комісії, обов’язки голови ОВК №128 Альберта Панченка тепер виконуватиме Дмитро Жовнерик – від кандидата на пост Президента України Петра Порошенка. Також були припинені повноваження члена ОВК №127 Євгенія Павловича, члена ОВК №129 Андрія Петренка, члена ОВК № 130 Єлизавети Берегової, члена ОВК №131 Миколи Дикусара та члена ОВК №132 Семена Пітермана. Відповідну Постанову Центральна виборча комісія прийняла 6 березня 2019 року. 

Окрім того, 8 березня ЦВК відповідною Постановою внесла зміни до складу окружних виборчих комісій №127-132. У зв’язку з прийняттям рішення про скасування реєстрації кандидата на пост Президента України Євгенія Мураєва обов’язки голови ОВК №131 Дмитра Паладія тепер виконуватиме Олександр Кіценко від кандидата на пост Президента України Петра Порошенка. Разом із тим ЦВК припинила повноваження члена ОВК №127 Дениса Пилипенка, члена ОВК №128 Олега Бесхмельницина, члена ОВК №129 Олексія Рогожинського, члена ОВК №130 Олександра Настоящого, члена ОВК №132 Євгенії Чеботар.

Оскільки свою кандидатуру на пост Президента України зняв і Дмитро Добродомов, Постановою ЦВК від 8 березня були припинені повноваження члена ОВК №130 Ірини Росєєвої.

«Від початку роботи ОВК Миколаївщини було замінено близько 25% членів комісій. Цей аналіз свідчить про погану дисциплінованість та низьку відповідальність кандидатів щодо подання кандидатур до складу ОВК регіону. Крім того, після зняття кандидатур Андрія Садового та Євгенія Мураєва всі члени комісії, подані від даних суб'єкті, склали свої повноваження. Але в цій ситуації Закон не передбачив заміщення членів комісій, які входять до керівного складу. З точки зору пріоритетності та належного функціонування комісії ЦВК замінило голову від Андрія Садового по ОВК №128 та голову від Євгенія Мураєва по ОВК №131 на представників від Петра Порошенка. Але, виходячи з принципу формування керівного складу, комісії втрачають пропорційність представництва на керівних посадах відносно всіх поданих кандидатур. Адже відповідно до частини 8 статті 23 Закону України «Про вибори Президента України»,  кожен суб’єкт подання кандидатур до складу окружних виборчих комісій має право на пропорційну частку кожної категорії керівних посад в окружних виборчих комісіях. Частка керівних посад для кожного суб’єкта подання кандидатур до складу окружних виборчих комісій в межах загальнодержавного округу визначається відповідно до кількості кандидатур, включених від цього суб’єкта до складу окружних виборчих комісій, у відношенні до загальної кількості осіб, включених до складу окружних виборчих комісій», – наголошує координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Миколаївській області.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

За коментарями звертайтеся: