У лютому, на відміну від січні , коли Одещину взагалі не відвідували кандидати у Президенти, в області провели зустрічі з виборцями дев’ять кандидатів.

Як повідомляє ОПОРА, на початку лютого в Одеській області побували Ольга Богомолець, Володимир Зеленський та Віталій Купрій. В середині місяця візити здійснили Петро Порошенко (як чинний Президент), Андрій Садовий та Олександр Вілкул. Наприкінці лютого на Одещині побували Юлія Тимошенко, Інна Богословська та Анатолій Гриценко.

Крім того, у лютому для здійснення агітації на користь семи кандидатів (Олега Ляшка, Анатолія Гриценка, Андрія Садового, Руслана Кошулинського, Юлію Тимошенко та Володимира Зеленського) Одеську область відвідували партійні лідери, а також діячі сфери культури. Так, на підтримку Олега Ляшка проводили зустрічі з виборцями народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Віктор Галасюк, а також голова виконавчого комітету партії Юрій Зінченко; на підтримку Анатолія Гриценка зустрічі з громадянами проводили військовий експерт Іван Апаршин, а також депутат Єгор Фірсов; на підтримку Андрія Садового відбулися зустрічі з виборцями дружини кандидата Катерини Кіт-Садової, а також народних депутатів Вікторії Войцицької та Олега Березюка. Депутат Нестор Шуфрич проводив зустрічі на підтримку кандидата Юрія Бойка, і з агітаційним візитом на підтримку Руслана Кошулинського завітав народний депутат Андрій Іллєнко. На підтримку Юлії Тимошенко перед виступом кандидатки в м. Чорноморськ відбувся 30-хвилинний концерт співака Олександра Пономарьова. Крім того, як раніше повідомляла ОПОРА, під час концертів «Ліги Сміху», які відбулись в Чорноморську та Білгороді-Дністровському на початку лютого, транслювались агітаційні ролики кандидата Володимира Зеленського.

«Місцеві штаби більшості кандидатів здебільшого не здійснюють власних активностей, які не є складовою загальнодержавної кампанії. У лютому відкриті зустрічі з виборцями проводили місцеві штаби кандидатів Андрія Садового та Олександра Вілкула – в обласному центрі, Олега Ляшка – в Окнянському районі, а також Сергія Тарути в Савранському, Тарутинському та Березівському районах», - повідомив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Одеській області.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.
 
За коментарями звертайтеся:
 
(#вибори; #opora; #опора)