В одному з торгівельних центрів у Павлограді було опечатано офіс кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського.

6 лютого в місті Павлограді Дніпропетровської області було відмовлено в продовженні оренди та опечатано офіс кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського. Як повідомляється, офіс було розміщено в одному з торгівельних центрів міста.

На інстаграм-сторінці Zetime2019 повідомляється, що працівники штабу зранку 6 лютого виявили опечатаний офіс із прикріпленим листом про штраф у розмірі 10 000 грн і негайне розірвання договору без повернення оплати за оренду. «Побачивши велику активність громадян нашого округу, адміністрація Гуллівера, спільно з найнятою охороною, члени якої є з ГО Національний корпус, увірвалися в офіс і адміністратор ТЦ поводилася агресивно та на зауваження не реагувала. Змусила зняти всю атрибутику Зе!команди. Коли менеджери почали знімати плакати, вона вирвала один та порвала. Адміністрація з охороною вивела всіх людей, що працювали і заповнювали анкети», - йдеться в повідомленні .

Володимир Павелко, один з засновників офісу в Павлограді, повідомив: «Вже знайшли інший офіс, чекаємо підтвердження з Дніпра. Наразі, наші представники приймають документи, працюють з людьми в кав’ярні на першому поверсі цього торгівельного центру».

Він також зазначив: «Керівництво торгівельного центру відмовилось продовжувати аренду. Там був один офіс, ми зробили договір субаренди. Раніше там була школа вивчення іноземних мов в цьому приміщенні. Ми зробили суборенду на організацію. Вони аргументують свої дії цим, але ми думаємо, що це пов’язано з політикою».

З представниками ТЦ «Гулівер» на момент виходу матеріалу зв’язатись для отримання коментаря поки не вдалось.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.