Кандидат на пост Президента України Руслан Кошулинський у Хмельницькому 28 лютого зустрівся з колективами комунальних підприємств, закладів освіти та охорони здоров’я. За інформацією спостерігачів ОПОРИ, заходи відбувалися в робочий час.

Кандидат побував у Хмельницькій міській лікарні (о 8:50), Хмельницькій педагогічно-гуманітарній академії (о 10:45), Хмельницькій дитячій лікарні (об 11:20) та на комунальних підприємствах «Хмельницькводоканал» (о 12:00) і «Електротранс» (о 14:00). Усі зустрічі відбувалися в робочий час. Відеозвіт про спілкування з колективами зазначених закладів та підприємств кандидат розмістив 1 березня на своїй сторінці у Facebook, відповідна інформацію була також на сторінці «ВО «Свобода» Хмельницька обласна організація».

Матеріал із позначкою «Політична реклама» про зустріч у міській лікарні опублікувало місцеве інтернет-видання «Незалежний громадський портал» під назвою «Головний лікар Хмельницького заявив про підтримку Кошулинського на виборах Президента».

Щодо зустрічі кандидата з викладачами і студентами гуманітарно-педагогічної академії, то у ч. 5 ст. 31 Закону України «Про освіту» зазначено, що керівництву закладів освіти, педагогічним, науково-педагогічним і науковим працівникам, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам забороняється залучати здобувачів освіти до участі в заходах, організованих релігійними організаціями (крім закладів освіти, визначених частиною другою цієї статті) чи політичними партіями (об’єднаннями), крім заходів, передбачених освітньою програмою. Крім того, свою позицію до агітаційних заходів у освітніх закладах  Міністерство освіти і науки України виклало у листі «Щодо недопущення політичної агітації у закладах освіти» №1-9/407 від 26.06.2018 р. Там, зокрема, зазначено: «Міністерство засуджує розміщення будь-якої партійної агітації у закладах освіти, проведення політичних акцій та залучення до них учасників освітнього процесу».

За словами радниці з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА, у разі, якщо працівники комунальних закладів брали участь у агітаційних заходах за рахунок свого робочого часу, то є підстави стверджувати про порушення трудового законодавства та нераціональне використання бюджетних коштів на оплату праці цих працівників. Водночас адміністраціям цих комунальних закладів слід пам’ятати про принцип рівного доступу кандидатів до приміщень для проведення передвиборного публічного заходу  (ч.9 ст. 58 Закону України «Про вибори Президента України»). За недотримання цього принципу винних осіб може бути притягнуто до адміністративної  відповідальності за  ст. 212-12 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення права на користування приміщенням під час виборчої кампанії».

Відповідно до ч. 9 ст. 58 Закону України «Про вибори Президента України» у разі якщо будинок (приміщення) незалежно від форми власності було надано для проведення передвиборного публічного заходу чи передвиборної агітації за одного кандидата на пост Президента України, власник (володар, користувач) цього будинку (приміщення) не має права відмовити в його наданні на тих же умовах іншому кандидату на пост Президента України. Зазначена вимога не стосується приміщень, що перебувають у власності чи постійному користуванні партій – суб'єктів виборчого процесу. Будинки (приміщення) державної або комунальної форми власності надаються для проведення передвиборного публічного заходу чи передвиборної агітації без проведення конкурсу.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)