Юрій Тимошенко та Віталій Скоцик замінили всіх представників окружних виборчих комісій в Чернівецькій області. Дві заміни відбулись за поданням Віталія Купрія та Олександра Данилюка. Також одна заміна від кандидатів на пост Президента України – Ольги Богомолець, Юрія Бойка та Юрія Дерев’янка.

Згідно з постановою Центральної виборчої комісії від 22.02.2019 у Чернівецькій області два кандидати замінили всіх своїх представників ОВК у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії. До складу ОВК у виборчому окрузі 201 включені до виборчої комісії:

  • Мельничук Анатолій Вікторович, 1982 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенка Ю. В.
  • Чайковська Віолетта Юріївна, 1988 року народження – від кандидата на пост Президента України Скоцика В. Є.

У 202 окрузі:

  • Кікена Андрій Йосипович, 1973 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенка Ю. В.
  • Нестер Володимир Іванович, 1961 року народження – від кандидата на пост Президента України Скоцика В. Є.

У 203 окрузі:

  • Сірко Ростислав Богданович, 1989 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенка Ю. В.  
  • Карвацька Людмила Миколаївна, 1950 року народження – від кандидата на пост Президента України Скоцика В. Є.

У 204 окрузі:

  • Топиркіна Тетяна Василівна, 1963 року народження – від кандидата на пост Президента України Скоцика В. Є. 
  • Гончарова Наталія Василівна, 1983 року народження – від кандидата на пост Президента України Тимошенка Ю. В.

Згідно з постановою ЦВК від 25.02.2019 у Чернівецькій області відбулась заміна тільки в окружній виборчій комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу № 202. До складу комісії включили Стиран Ларису Петрівну, 1957 року народження – від кандидата на пост Президента України Ольги Богомолець.

Згідно з постановою ЦВК від 26.02.2019 у територіальному виборчому окрузі № 202 відбулась заміна члена ОВК від Юрія Бойка, а у 203 окрузі – від Юрія Дерев’янка.

Також 27 лютого ЦВК внесла зміни у склад ОВК у Чернівецькій області. Заміни відбулися у трьох округах за поданням двох кандидатів. У 201 та 203 окрузі відбулась заміна представника від Віталія Купрія, а у 202 та 203 окрузі – від Олександра Данилюка.

Окрім того, 27 лютого ЦВК затвердила єдині кошториси видатків окружних виборчих комісій з виборів Президента України територіальних виборчих округів № 201 – 204.

Нагадаємо, 18 лютого 2019 року Центральна виборча комісія утворила 4 окружні виборчі комісії у Чернівецькій області. Кожна з них налічує від 36 до 38 членів. Загалом до роботи окружних виборчих комісій залучено 148 осіб. Більше про те, скільки членів ОВК Чернівецької області представлятимуть кожного з кандидатів, читайте за посиланням.

Нагадаємо також, що окружні виборчі комісії (ОВК) – це колегіальні органи, уповноважені організовувати підготовку та проведення виборів Президента України на визначеній території. Вони утворюються Центральною виборчою комісією у кількості не менше дванадцяти осіб у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії.

ОВК формуються на основі подань, здійснених кандидатами на пост Президента України, з розрахунку по одній особі до однієї виборчої комісії від одного кандидата. Оскільки законодавець встановив лише мінімальну кількість членів, яка може входити до складу ОВК, а до максимальної кількості таких обмежень немає, тому членів ОВК може бути стільки, скільки є кандидатів на пост Президента України. Така норма є чинною з 2014 року, натомість у 2010 році кожен кандидат міг подати по два представники до складу комісії.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)