Цього тижня в Херсоні спостерігачі ОПОРИ зафіксували пошкоджені білборди кандидата в Президенти Андрія Садового («Самопоміч»), Арсенія Яценюка («Народний фронт»), а також білборди політичних сил «Опозиційний блок» та «Опозиційна платформа – за життя».

4 лютого спостерігачі зафіксували, що зовнішню рекламу Арсенія Яценюка, партій «Опозиційний блок» та «Опозиційна платформа – за життя» невідомі закидали зеленкою.

8 02 2019 Kherson zipsovani bordi1

8 02 2019 Kherson zipsovani bordi2

8 02 2019 Kherson zipsovani bordi3

Проте наступного дня зіпсовані білборди партій зняли й на їх місці з’явилася інша зовнішня реклама – кандидатів в Президенти Євгенія Мураєва та Андрія Садового. Білборд останнього  вже зранку 5 лютого було розмальовано фарбою. Крім того, на білборді лідера «Самопомочі» з’явився надпис «Стріляти, а не голосувати».

8 02 2019 Kherson zipsovani bordi4

8 02 2019 Kherson zipsovani bordi5

Також 5 лютого спостерігачі ОПОРИ зафіксували закиданий зеленою фарбою білборд «Опозиційного блоку» в іншому районі міста.

У ГУ Національної поліції в Херсонській області прокоментували, що звернень щодо пошкодження зовнішньої реклами до них не надходило.

Як прокоментував радник ОПОРИ з юридичних питань Павло Романюк, зазначені діяння щодо агітаційних матеріалів зареєстрованих кандидатів можуть кваліфікуватись відповідно до ч. 2 ст. 157 Кримінального кодексу України як перешкоджання діяльності суб'єкта виборчого процесу, що поєднані з пошкодженням майна. За умови вчинення аналогічних дій щодо рекламної продукції незареєстрованих кандидатів, власники пошкоджених рекламних конструкцій можуть звернутися до поліції з метою виявлення та притягнення до відповідальності правопорушників, а також в подальшому в судовому порядку стягнути з винних осіб завдані майну збитки.

За коментарями звертайтеся:
(#вибори; #opora; #опора)