Впродовж січня-початку лютого агітаційну продукцію розповсюджували 8 політичних сил, представники яких є офіційно зареєстрованими кандидатами в Президенти України. Вони роздавали листівки з новорічними та різдвяними привітаннями, календарі, партійні газети. Найбільш активно цю форму агітації застосовували представники Радикальної партії Олега Ляшка та «Об’єднання «Самопоміч».

Так, наприклад, 18 січня газети та календарі роздавали в громадській приймальні Радикальної партії, що знаходиться в місті Нова Одеса.

09 02 RPL Nova Odesa

А 8 січня в селі Калинівка Снігурівського району партійці дарували газету «Слово Ляшка», повідомляє сторінка «Радикальна Снігурівщина» в Facebook. 6 січня у Братському агітатори роздавали календарі, вітальні листівки з Новим Роком та Різдвом Христовим від Олега Ляшка.

09 02 RPL Bratske

Окрім цього, представники Радикальної партії розповсюджували агітаційну продукцію у Василівці Снігурівського району, Братському,  Южноукраїнську та в окремих населених пунктах Арбузинського, Баштанського,  Новобузького, Казанківського районів.

Агітатори та партійці «Об’єднання «Самопоміч» розповсюджували агітаційну продукцію щонайменше 10 разів. Зокрема 17-19 січня представники «Об’єднання «Самопоміч» встановили в Очакові палатку та роздавали партійні газети. А 16 січня в Баштанці вони подарували коляднички з символікою партії вихованцям дитячого садка «Дзвіночок», які завітали до партійного осередку.

09 02 Samopomich Ochakiv

Менш активно в цьому напрямку працювали ВО «Свобода», Громадянська позиція, «Відродження», «Основа», ВО «Батьківщина» та УКРОП.  Спостерігачі ОПОРИ зафіксували лише поодинокі випадки розповсюдження агітаційної продукції вищезазначеними політичними силами. Наприклад, 6 лютого агітаційну продукцію з зображенням кандидата в Президенти від ВО «Свобода» Руслана Кошулинського розповсюджували у Врадіївці. А 15-17 січня партійні газети розповсюджували в наметі УКРОПу, який був встановлений в центральній частині Миколаєва.

09 02 UKROP Mykolaiv

Нагадуємо, що відповідно до частини 1 статті 59 Закону України «Про вибори Президента» кандидат на пост Президента України може на власний розсуд виготовляти матеріали передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів свого виборчого фонду. Також у частині 3 цієї ж статті зазначено, що друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

 
За коментарями звертайтеся: