Центральна виборча комісія надала дозвіл мати офіційних спостерігачів під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року. Відповідну постанову прийняла Комісія під час засідання 10 січня.

Як встановила ЦВК, Всеукраїнська громадська організація "Громадянська мережа "ОПОРА" зареєстрована в установленому законом порядку, що підтверджується відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, і її діяльність відповідно до пункту 1.3 статуту цієї організації поширюється на територію України. За змістом пункту 2.3 статуту Всеукраїнської громадської організації "Громадянська мережа "ОПОРА" до її статутної діяльності належать питання виборчого процесу та спостереження за ним.

Нагадаємо, 31 грудня 2018 року розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Після офіційного старту виборів 204 спостерігачі ОПОРИ моніторять усі етапи виборчого процесу, включаючи підрахунок голосів та встановлення результатів волевиявлення. У день голосування до них приєднаються короткотермінові спостерігачі. 

Також у день голосування Громадянська мережа ОПОРА проведе паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation), що дасть змогу оперативно та точно визначити результати голосування.