Учора, 10 грудня, потенційний кандидат на пост Президента Арсеній Яценюк та Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич перебували у Львові з робочими візитами та взяли участь у низці спільних заходів. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк разом з однопартійкою Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич зустрілися зі студентами Українського католицького університету. Яценюк виступив як прем’єр-міністр 2014-2016 років із лекцією на тему досвіду 2014 року та викликів 2019 року, в межах дискусійної платформи Open Talks. Цього ж дня він став гостем програми «Теми» на Першому Західному телеканалі.

Раніше голова «Народного фронту» провів зустріч з місцевим осередком партії. На зустрічі також була присутня Міністр освіти і науки України, про що свідчать фото, які  у соціальних мережах поширювали місцеві партійці.

10.12.18 Lviv Yatsenuk i Grynevych

Міністр освіти і науки 10 грудня перебувала з робочим візитом на Львівщині. Вона взяла участь у круглому столі «Розвиток професійної освіти», де розповіла про програму з модернізації закладів професійної освіти, на яку у бюджеті 2019 року передбачено 50 млн грн. У межах візиту Гриневич також провела брифінг для журналістів та поспілкувалася з тренерами Нової української школи.

Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Львівській області зазначає: «Одночасний приїзд до Львова лідера парламентської партії Арсенія Яценюка та його однопартійки Лілії Гриневич можна розцінювати як ознаку дочасної передвиборчої агітації на користь «Народного фронту» в контексті президентського і парламентського виборчого процесу 2019 року, а участь чинного Міністра освіти і науки у спільних заходах з потенційним кандидатом на посаду Президента України можна розцінювати як візит віп-агітатора у з метою опосередкованого впливу на думку виборців».

Нагадаємо, у листопаді «Народний фронт» розгорнув інформаційну кампанію у Львові та інших містах області, з метою інформувати громадян про свою діяльність. Зокрема, кампанія передбачає розповсюдження партійних газет та спілкування з виборцями. Партійці львівського осередку «Народного фронту» не вважають таке інформування формою передвиборчої агітації.

За коментарями звертайтеся: