20 травня о 12:00 у Вінниці за адресою вул. Червоних партизанів, 7 відбудеться прес-конференція на тему: «Вінниччина: за п’ять днів до виборів».

Під час прес-конференції регіональний координатор Громадянської Мережі ОПОРА у Вінницькій області розповість про перебіг президентських перегонів на Вінниччині в контексті загальноукраїнської ситуації та підіб’є проміжні підсумки роботи довготермінових спостерігачів ОПОРИ.

Також під час заходу буде представлено просвітницькі та моніторингові продукти Громадянської мережі ОПОРА, зокрема, «Мапу порушень», навчальну платформу для спостерігачів на виборах, серію просвітницьких роликів ОПОРИ, які вже транслюють у провідних всеукраїнських ЗМІ.

                      
Детальніше про ОПОРУ:  http://oporaua.org
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.