ОПОРА зафіксувала у місті Пирятині агітацію від кандидатів у народні депутати у 151 виборчому округу, яка поиширюється з порушенням. Сергій Мамоян (Партія Простих Людей), Олександр Ольшанський (самовисуванець) та Валентин Манько (самовисуванець) розповсюджують свою агітаційну продукцію вулицями міста, порушуючи правила благоустрою.

29 06 VO 151 u pyryatyni kandydaty masovo porushujut blagoustrij mista svojimy agitkamyphoto3

29 06 VO 151 u pyryatyni kandydaty masovo porushujut blagoustrij mista svojimy agitkamy2 2

29 06 VO 151 u pyryatyni kandydaty masovo porushujut blagoustrij mista svojimy agitkamy

Зазначимо, що всі листівки мають вихідні дані, як передбачено частиною 23 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» - інформацію про тираж, замовника, установу, що здійснила друк, та відповідальну за випуск особу. Проте агітаційні листівки розклеєні на стовпах та зупинках, що суперечить пункту 6 частини 2 статті 68 Закону “розміщення друкованих агітаційних матеріалів чи політичної реклами на носіях зовнішньої реклами”.

ОПОРА наголошує, що згідно зі статтею 212-14 КУпАП порушення встановленого Законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином - тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина довгостроковий спостерігач у Полтавській області
тел.+38 099 674 45 65,
електронна скринька: cherkashina.darija@gmail.com
Ігор Литвиненко прес-секретар громадського спостереження у Полтавській області
тел.+38 050 406 20 15,
електронна скринька: lytvynenkoigor.pl@gmail.com

Веб-сайт Фейсбук Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.