У травні політичні партії та політики 48 разів рекламували власні фейсбук-дописи , які цільово спрямовувались на аудиторію Івано-Франківщини. 14 разів цей інструмент використовували політичні партії, 16 – місцеві політики, 12 – на користь народних депутатів України. Політики національного рівня тергетували рекламу на івано-франківську аудиторію 6 разів. Про те, хто користується інструментом політичної реклами та що рекламували серед аудиторії Івано-Франківщини читайте в оглядовому матеріалі, який підготувала Громадянська мережа ОПОРА.

Серед місцевих політиків найчастіше рекламними послугами Facebook користується Тарас Виноградник. За даними сервісу Fb Analyzer у травні сторінка політика 7 разів поширювала рекламні дописи. У них висвітлювалась інформація про його діяльність, діяльність партії Народний Рух України, участь політика у телеефірах, виділялася проблематика сфери охорони лісу.

За цей же час Василь Ревчук (ВО «Батьківщина») рекламував 3 дописи – привітання з Днем  міста Івано-Франківська, привітання з Днем матері та інформацію про заходи з дезінфекції громадських місць у обласному центрі з ініціативи його партії.

Андрій Карманський (ВО «Батьківщина»), Олексій Петечел (Європейська Солідарність) та Сергій Гаєвський (голова Тлумацької РДА) про 2 рази рекламували власні дописи у Facebook. Андрій Карманський і Сергій Гаєвський рекламували привітання з Днем матері і Днем вишиванки, а Олексій Петечел рекламував свою офіційну сторінку та допис про те, що 1300 захисних костюмів уже в Івано-Франківську і будуть передані в лікарні області від Фонду Порошенка і партії Європейська Солідарність»

Протягом 1-28 травня політичну рекламу у Facebook використовували також двоє депутатів парламенту, які обрані у одномандатних мажоритарних округах Івано-Франківщини. Ігор Фріс рекламував дописи у Facebook 8 разів, їх зміст пов’язаний з висвітленням його депутатської діяльності. На користь Андрія Іванчука поширювалась реклама зі сторінки Дзеркало медіа, рекламні дописи присвячені благодійній допомозі від його фонду «Покуття», яка надавалась закладам охорони здоров’я області для боротьби з коронавірусом.

У травні політичну рекламу на Івано-Франківщину таргетували рекламу у Facebook дві політичні партії – Українська Галицька Партія та Демократична Сокира. Так, Українська Галицька Партія 12 разів користувалась рекламними послугами соціальної мережі Facebook, з яких 9 було присвячено рекламі організованої партією онлайн-конференції «Медична реформа: зупинитись не можна продовжувати. Як правильно поставити розділовий знак?». По одному  рекламному допису цієї партії присвячено організації онлайн-навчання для підприємців, привітанню з Днем міста Івано-Франківська відеопрограмі «Чим жила Українська Галицька партія попередній тиждень?». Демократична Сокира рекламувала один допис з закликом приєднатись до них та один допис критичного спрямування на адресу народного депутата України Миколи Тищенка.

Локальну політичну рекламу використовують не лише місцеві політики, але й національні. Через політичну рекламу у Facebook серед жителів Івано-Франківщини поширює інформацію про свою діяльність Андрій Портнов. Його сторінкою на аудиторію області політична реклама тергетувалась 5 разів. Олег Тягнибок одноразово скористався поширенням політичної ремами на аудиторію Івано-Франківщини, його рекламний допис спрямований на висловлення підтримки міському голові Івано-Франківька під час скандальної ситуації пов’язаної з ромською меншиною.

 

За додатковою інформацією звертайтеся:

 

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА проводить моніторинг інституційного розвитку політичних партій України. До вибірки потрапили політичні партії, які на останніх парламентських виборах отримали 2% і більше голосів виборців на свою підтримку, а також регіональні політичні партії, які продемонстрували високий результат підтримки на останніх місцевих виборах в Україні. Опис особливостей регіонального партійного будівництва та оцінка стану розвитку політичних партій відбуваються на основі аналізу доступної публічної інформації та відкритих даних. Матеріал підготовлений завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), та може не відображати позицію USAID чи Уряду США.