За час каденції Чернігівської міської ради тричі змінювались секретарі. Чинна секретар міськради обиралась на цю посаду як представниця фракції «Наш край», але на запрошення міського голови долучилась до лав партії «Рідний дім». Натомість в Чернігівській обласній раді керівниц склад не змінювався. Такі результати дослідження Громадянської мережі ОПОРА.

У результаті виборів 2015 року міський голова Чернігова приступив до виконання обов’язків і до сьогодні обіймає цю посаду, хоча цьому передувала затримка, і до 22 лютого 2016 року міський голова Чернігова фактично був виконуючим обов’язки. Це було пов’язано з  процесом складання депутатського мандату у Верховній Раді.

Щодо секретаря міської ради то тут не було стабільності. Першим на посаду шляхом таємного голосування було обрано представника партії «Наш край» Віктора Бистрова. Його кандидатуру підтримало 23 депутата, 3 голосували «проти» решта не брали участі в голосуванні. Секретарем міської ради він був з 11 грудня 2015 року до 25 травня 2017 року. Подання на звільнення секретаря підписали чотири фракції. За словами самого Віктора Бистрова, його усунули з посади через відмову від голосування фракції «Наш край» за виділення 16,5 млн грн, на ремонт дороги до «Золотого берега» та за зміни до бюджету, в яких був зацікавлений  міський голова.

Після звільнення посади секретаря протягом місяця тривали перемовини з представниками різних політичних сил, в результаті яких було прийнято рішення щодо фігури Максима Черненка, представника партії «Наш край». На посаду секретаря його  кандидатуру узгодили 26 червня 2017 року, а остаточне рішення було прийнято 28 червня 2017 року, за день до сесії. Його кандидатуру  підтримали 28 депутатів, 4 представники партії «Наш край» були відсутні під час голосування, про відмову від голосування заявила фракція Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». На посаді секретаря він перебував з 29 червня 2017 року по 26 вересня 2019 року. Звільнився з посади з формулюванням «за сімейними обставинами». 

26 вересня 2019 року секретарем міської ради було обрано Наталію Хольченкову традиційно вже представницю «Нашого краю» на той момент. За її кандидатуру проголосували 22 депутати, 7 були «проти», 2 з присутніх залишили свої бюлетені пустими. Вже 23 грудня 2019 року її було виключено з фракції «Наш край», причини такого рішення не повідомлялись. На цей момент за даними ЄДР вона є членкинею політради партії «Рідний дім» (попередньо партія мала назву «Капіталістична партія України»). Сама Наталія Хольченкова в одному з інтерв’ю сказала, що увійшла до партії на запрошення міського голови Владислава Атрошенка. Про створення цієї партії міський голова Чернігова оголосив під час свого звітування у грудні 2019 року. На місцеві вибори 2020 року створюється нова політична сила.

Згідно з посадовими обов’язками організовує підготовку сесій міської ради, питань, що виносяться на розгляд ради, забезпечує своєчасне доведення рішень міської ради до виконавців і населення, організовує контроль за їх виконанням, та здійснює ще багато різноманітних обов’язків з метою безперебійного функціонування міської ради, та забезпечення життєдіяльності міста. З основними функціями і обов’язками секретаря можна ознайомитись на сайті міської ради. Загалом же діяльність місцевої ради має бути направлена на здійснення безпосереднього управління містом. Для цього у 2015 році під час місцевих виборів було обрано міського голову та депутатський корпус.

На противагу міській раді змін у керівному складі Чернігівської обласної ради протягом усього періоду її роботи не було. Ігоря Вдовенка обрали головою Чернігівської обласної ради. За нього проголосувало 35 з присутніх 64 депутатів. На посаду першого заступника голови було запропоновано кандидатуру представника партії «Наш край» Валентина Мельничука. За підсумками таємного голосування за нього проголосувало 35 новообраних депутатів. Заступником голови Чернігівської обласної ради обрано Арсена Дідура, представника «Аграрної партії». За це рішення проголосували 42 з 60 присутніх депутатів. На противагу міській раді, Чернігівська обласна рада демонструє сталість своєї структури.