Найбільш популярною соціальною мережею серед політичних сил Черкаської області та партійних лідерів є Facebook, а сторінки політичних партій у соцмережах менш популярні за сторінки окремих народних депутатів та локальних партійних лідерів. До таких висновків дійшли представники ОПОРИ, дослідивши на Черкащині активність політичних партій у соцмережах, кількість підписників на їхніх сторінках та частотність публікацій.

Майже всі партії, котрі підлягали моніторингу, мають сторінки, або ж принаймні спільноти своїх осередків у Facebook. Так само свої сторінки, або ж профілі у Facebook мають і більшість лідерів цих політичних сил. Лише деякі партії та партійні лідери мають профілі в Telegram та Instagram. Ще менше політичні сили регіону представлені в Youtube.

Політична партія «Слуга Народу» представлена у Facebook кількома сторінками. Сторінка «Слуга Народу - Команда Зеленського Черкаси», за якою стежать майже 12,5 тис. осіб, не оновлювалась із жовтня 2019 року. На сторінці «Слуга Народу: ЗЕ Команда - Черкаська область», яка охоплює понад 17 тисяч користувачів, регулярно публікують новини всеукраїнського контексту про роботу партії і президента. Публікації в абсолютній більшості ідентичні до тих, які з’являються і на сторінці «Слуга Народу: ЗЕ Команда - Черкаси та район» із охопленням у понад 11 тисяч користувачів. Усі вони створені у січні 2019 року. Активні мають до 100 постів на місяць, як власних, так і репостів в тому числі. Проте регіональні новини на цих сторінках не з’являються, що дає підстави припустити, що сторінки безпосередньо до регіону стосунку не мають. Є також сторінка в Instagram із майже 1000 підписників та профіль у Telegram із сотнею читачів, однак обидві перестали бути активними орієнтовно після завершення парламентських виборів.

5 із 7 мажоритарників від області представляють у Верховній Раді партію «Слуга Народу». Усі народні депутати мають особисті чи/та публічні сторінки у Facebook із охопленням від 700 до понад  тис. користувачів: Любов Шпак (ОВО 194), Олег Арсенюк (ОВО 195), Андрій Стріхарський (ОВО 196), Олександр Скічко (ОВО 197), Сергій Нагорняк (ОВО 199). На публічних сторінках депутатів в середньому з’являється 2–4 пости на тиждень.

Усі депутати Слуги Народу також мають профілі в Instagram. Любов Шпак має майже 5 сотень підписників і публікує на сторінці один-три пости на тиждень. Олег Арсенюк має дві сотні читачів і не веде сторінку фактично від виборів, як і Сергій Нагорняк, на сторінку якого підписані 100 користувачів. Олександр Скічко має сторінку із майже 300 тисячами підписників. Робить 2-3 публікації на тиждень. У сторінки Андрія Стріхарського 47,5 тис. підписників. У тиждень з’являється 3-4 публікації. Також у профілі розміщене посилання на його особистий депутатський сайт.

Партія «Опозиційна платформа – За життя» представлена у Facebook сторінками міської та регіональної організації. Їх охоплення становить 187 і 247 користувачів відповідно. На сторінках публікують 5-7 постів на тиждень, зокрема і репостів з головної сторінки партії та новини про діяльність регіональної організації.

ВО «Батьківщина» має у Facebook сторінку обласної організації, за якою стежать 3,5 тис. користувачів. На сторінці з’являється до 20 публікацій на тиждень, переважно репости із головної сторінки партії, загальноукраїнські партійні новини, анонси телеефірів лідерки партії, але також і деякі новини місцевого осередку. Також існує спільнота міського осередку із 400 учасниками. Тут 1-3 публікації на тиждень: репости зі сторінок партійних лідерів, загальноукраїнські партійні новини, новини про діяльність місцевого осередку. Також наявна сторінка молодіжного крила партії, що неактивна понад рік, та спільнота цієї сторінки із сотнею учасників, де роблять 5-10 публікацій на тиждень, переважно з інших сторінок. Політсила також має свій окремий сайт.

Осібно слід згадати особисту та публічну сторінку очільника обласного осередку ВО «Батьківщина», Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка із понад 36 тисяч та понад 7 тисячами підписників відповідно. Через них політик доволі активно інформує про свою роботу. Також мер має свою сторінку в Instagram із майже 3 тисячами читачів, однак не веде її активно і не використовує для інформування про роботу.

Партія «Європейська солідарність» має сторінку у Facebook із майже 2,5 тисячами підписників, де роблять 1-3 публікації на день, переважно репостів із головної партійної сторінки та сторінок партійних лідерів, а також новини про діяльність місцевого осередку. Також партія має свій відокремлений розділ на головному партійному сайті.

Партія «Голос» також має сторінку у Facebook із понад 350 підписниками. Тут з’являється 3-4 дописи на тиждень.

У Радикальної партії Олега Ляшка кілька сторінок із регіональним контекстом у назві, однак лиш на одній із них є публікації за цей рік. Усього дві.

Партія «Сила і честь» у регіональному сегменті Facebook має дві спільноти із 30 та 150 учасниками. Одна із них закрита, а в іншій публікують по 2-3 пости різної тематики на день та репостять публікації зі сторінок партії та партійного лідера. Дописів, які би стосувалися регіонального контексту лише кілька за останній місяць.

Регіональний осередок «Опозиційного блоку» також представлений у Facebook сторінкою, за якою стежать 745 користувачів. На сторінці щодня з’являється кілька репостів зі сторінок партійних лідерів та головної сторінки партії і немає жодного авторського посту чи дописів, які би стосувались регіонального контексту.

«Партія Шарія» представлена сторінкою у Facebook, за якою стежать 500 користувачів та каналом у Telegram, який має майже 300 читачів. Останні публікації там з’являлись у лютому цього року.

ВО «Свобода» має сторінку у Facebook, за якою стежать понад 2,2 тисячі користувачів та на якій регулярно з’являється 1-2 пости на день про діяльність регіонального осередку, чи партії на всеукраїнському рівні.

Також публічну сторінку із понад 1,5 тисячами підписників та Telegram-канал із майже 500 читачів має очільник обласного осередку партії Юрій Ботнар. Депутат обласної ради від ВО «Свобода», очільник одного із районних осередків партії та  директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов має публічну сторінку у Facebook, за якою стежать понад 10 тис. користувачів, канал у Telegram із 700 читачів та канал на YouTube із 300 підписників.

Сторінками міського та обласного осередків, за якими стежать приблизно по 700 користувачів, представлена у Facebook «Аграрна партія». На обох сторінках за останній місяць з’явилось менше ніж по 10 публікацій.

ВО «Черкащани» представлене у Facebook сторінками як міського, так і обласного осередків із 300 і 600 користувачів-підписників відповідно. На сторінках з’являється кілька постів на тиждень, переважно вітання зі святами та пости-звіти про надану партією допомогу.

На регіональній сторінці партії «УКРОП» із понад 600 підписниками остання публікація з’явилась майже рік тому.

Партія «Основа» має сторінку, за якою стежать 60 користувачів. Остання публікація там з’явилась у липні 2019 року.

«Партія вільних демократів» має сторінку у Facebook із понад 1000 підписників, де кілька разів на тиждень з’являються публікації про діяльність політичної сили, чи ж із позицією їх лідера щодо тих чи інших питань.

Окремо при нагоді варто згадати також решту двох народних депутатів. Позафракційний нардеп від 198 округу Сергій Рудик активно про свою роботу інформує із особистої сторінки у Facebook, на яку, окрім 5 тис. друзів, підписані понад 11 тисяч користувачів. Також політик має канал на YouTube із 400 підписниками та публічну сторінку у Faсebook, яка не оновлювалась майже рік.

Член депутатської групи «За майбутнє», мажоритарник від 200-го округу Антон Яценко має кілька особистих та публічних сторінок у Facebook, з яких інформує про  свою діяльність. Інформація переважно дублюється між ними шляхом репосту. За однією із таких сторінок стежать 304 610  користувачів, що є найбільшим показником серед регіонального політикуму. Також Антон Яценко інформує про свою роботу у YouTube та Instagram.