В Івано-Франківську в одному з офісів комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр» 7 вересня трапився інцидент за участі активістів місцевого осередку «Народного контролю». Секретар наглядової ради "Єдиного розрахункового центру" Вадим Войтик звинуватив активістів "Народного контролю" у «дебоші» і виклав фото їх візиту у Соцмережу.

«Сьогодні політичні клоуни з псевдо-партії Наркоконтроль влаштували дебош в одному з офісів ЄРЦ. Довелося викликати державну службу охорони, аби відновити роботу установи. Цікаво, що розпальцований чувак в окулярах йде в мери. І мені соромно через це за своє місто, бо в купі з буковельським гідрантом ближчі вибори починають нагадувати Донбас 90-х років, а не європейський Франківськ 2010-х» - написав Войтик у Фейсбуці.

Йому відповів потенційний кандидат у мери Івано-Франківська від «Народного контролю» Андрій Корнієнко, який «завітав» у комунальну установу разом з іншими активістами:  «Єдиним способом заставити це кодло працювати і хоч щось робити з того, за що вони збирають з людей гроші є присутність камери і публічність. Скоро все буде в ефірі. Приватна охорона, паркани, грати (за ваші гроші) не допоможуть сховатися! Вони реально нас бояться. Я це бачив сьогодні))».

У розмові з прес-секретарем ОПОРИ на Прикарпатті Андрій Корнієнко пояснив, що журналісти «Народного контролю» намагалися взяти коментар у заступника директора підприємства Олександра Качанка щодо ремонту даху на вул.Хоткевича, 44. Мовляв, комунальники зібрали гроші за ремонт даху з цілого будинку, але роботи не завершили. Зі слів Корнієнка, про цей факт повідомили мешканці будинку на гарячу лінію «Народного контролю».

Корнієнко роз’яснює:  «Саме тому, разом з цими людьми та журналістами «Народного контролю» я зайшов до кабінету заступника директора ЄРЦ Олександра Качанка з проханням дати відповіді на їхні запитання. Побачивши нас, він спершу категорично відмовлявся спілкуватися, а пізніше вискочив з кабінету і побіг по охорону, яка стоїть на вході. Я особисто довго і терпеливо переконував його повернутися в кабінет і поговорити з людьми, але марно. «Нехай чекають»- заявляв Качанко.

Зайшовши до кабінету та явно не розуміючи для чого їх покликали, охоронці, щоб зняти із себе відповідальність прийняли рішення перекласти її на працівників державної служби охорони та натиснули «тривожну кнопку». Комізм чи ,насправді, трагізм ситуації виявився в тому, що коли примчались міліціонери з мигалками в повному обмундируванні з автоматами напоготові, то Олександр Качанко зміг тільки пояснити, що він «просто тестував роботу тривожної кнопки».

Вадима Войтика дивує, чому активісти «НК» прийшли не в центральний офіс, де сидить директор ЄРЦ Руслана Василюк: «Вони прийшли до заступника директора Качанка, який насправді не відповідає за питання виконання ремонтів. Для цього є або головний інженер, або Руслана. Хотіли коментар на камеру. Це потім вставляється в сюжет, де наперед виставлені акценти. Ну,ви ж в курсі». Войтик наголосив: «В ЄРЦ домовились давно вже - до виборів коментарів не давати. Просто не давати і все. Ну а, оскільки, вони передчували проблеми, то прийшли шестеро. А Качанко викликав міліцію».

Як пояснив ОПОРІ Вадим Войтик, коментарів журналістам «Народного контролю» в комунальній установі вирішили не давати, адже «вони видають себе за журналістів, хоча є політичною партією. Якщо питання ставлять Корнієнко і Чудак (інший активіст «НК» - ОПОРА), то це не журналістика, а мітинг.Качанко їм відповів - на питання партій я не відповідаю. з мешканцямм готовий детально інеобмежено говорити».

За словами Андрія Корнієнка, як медіа зареєстрована газета «Народний контроль».

 

За коментарями звертайтеся: