16 вересня Твіттер заблокував профіль Громадянської мережі ОПОРА за публікацію чотирирічної давнини. В пості містилось фото розсилки через месенджер із закликом продати голос за одного з кандидатів у 205 окрузі на Чернігівщині на довиборах до Верховної Ради у 2015 році.

16 вересня 2019 року профіль Громадянської мережі ОПОРА соціальна мережа "Твіттер" заблокувала на 12 годин. Твіттер вважає, що ОПОРА цим постом порушила правила соціальної мережі, поширивши персональні дані.

Дослівно повідомлення ОПОРИ було таким: «Зараз таке повідомлення поширюють серед користувачів Чернігова. #округ205 #опора чернігів *посилання на завантажене у Твіттер фото повідомлення*». Воно було опубліковане 26 липня 2015 року о 10:30.

Саме фото було скріншотом повідомлення у месенджері «Вайбер». У розсилці людям пропонували заплатити 2000 гривень за кожне надіслане фото бюлетеня з галочкою навпроти прізвища одного з кандидатів. На скріншоті також були мобільний телефон та електронна адреса координатора для виплат.

За словами юридичної радниці Громадянської мережі ОПОРА, Закон України “Про захист персональних даних” до персональних даних відносить відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка може бути конкретно ідентифікована. Разом із тим, навіть якщо припустити, що з опублікованих ОПОРОЮ відомостей можна конкретно ідентифікувати особу, то така публікація не становить порушення законодавства, адже відомості в ній є суспільно необхідними та містять повідомлення про можливе порушення виборчого законодавства (ч. 3 ст. 30 Закону України “Про інформацію”).

Усі новини ОПОРИ на сайті за день голосування 26 липня 2015 року читайте за посиланням.