У м. Дніпропетровськ поширюють антиагітаційні матеріали проти опозиційного кандидата Ігоря Циркіна. Кандидат має підозри стосовно авторів «чорнухи», але заяву до міліції не подаватиме.

У виборчому окрузі № 25  (Центр: місто Дніпропетровськ, Красногвардійський район. ОВО включає: частина Амур-Нижньодніпровського району, Красногвардійський район міста Дніпропетровськ) поширюють листівки з чорним піаром проти кандидата Ігоря Циркіна. У тексті від імені Віктора Януковича зазначено: «Я, Виктор Янукович, поддерживаю Игоря Цыркина». Листівки були розклеєні в ніч з 22 на 23 жовтня.

 

У розмові зі спостерігачем ОПОРИ І. Циркін повідомив, що кандидати повинні працювати на користь жителів округу, а не поливати один одного брудом. На питання, чи підозрює кандидат в розповсюдженні антиагітаційних матеріалів когось зі своїх опонентів по округу, О.Циркін повідомив, що це може бути Загід Краснов («Громадська Сила»), соратник і бізнес-партнер Олега Царьова чи Максим Курячий ("Блок Петра Порошенка").

Dnipr OVO 25 Chern pr

До правоохоронних органів кандидат заяви не подавав. «Когда людей просто так избивают и кидают в мусорные баки, когда в стране царит тотальное беззаконие, заниматься расследованием применения черного пиара против оппозиционного кандидата никто не будет» - зазначив О.Циркін

Нагадаємо, що Ігор Циркін – діючий депутат Верховної Ради України від Партії регіонів по 25 виборчому округу. Екс-перший заступник Дніпропетровського міського голови (2010 – 2012 рр.). На позачергових виборах народних депутатів 2014 року балотується як самовисуванець.

Згідно п.10 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію - суб'єкта виборчого процесу або про кандидата у депутати, недостовірний або наклепницький характер яких встановлено у судовому порядку.

 

За коментарями звертайтеся:
Анна Дзюра – прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380969204820
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.